A qui no li passa de tant en tant? El pa és un aliment bàsic, d'ús diari i de primera necessitat, indispensable en la nostra dieta equilibrada. Però és freqüent que en comprem més del que necessitem i se'ns faça dur, o que no sapiem què fer amb tant de pa sobrant. O que tinguem pa de motle a punt de caducar i necessitem donar-li eixida o simplement consumir-lo d'una manera diferent.
Et sol passar? En qualsevol d'estos casos, l'última opció ha de ser tirar el pa. A continuació, t'oferim diferents solucions per a reaprofitar el pa i prolongar la seua vida útil, tant les barres com el format de motle: utilitzar sobres de pa per a preparar diverses receptes, pastissos salats, dolços…, fer pastissets amb pa de motle, etc.
Hi ha moltes possibilitats per a reaprofitar-lo i n'hem seleccionat algunes de les més interessants. No malgastes el pa i prepara estes receptes, senzilles, útils i delicioses.
Les 3 millors idees per a reaprofitar pa
Fes uns deliciosos pastissets amb el pa de motle sobrant
Una recepta deliciosa, tan senzilla com sorprenent, en la qual poden participar fins i tot els més menuts de la casa. El resultat és deliciós, pots seguir el nostre suggeriment per a farcir-los, triar un altre farciment que t'agrade més i fins i tot preparar una deliciosa safata de pastissets variats.
1. Prepara el farciment dels pastissets. Desfés la tonyina en un bol, afig els ous picats i la tomaca. Mescla fins que es forme una pasta.
2. Talla les vores de les llesques de pa de motle i amb l'ajuda d'un corró, esclafa-les.
3. Precalfa el forn a 180 ºC.
4. Emplena els pastissets posant en el centre del pa una cullerada de farciment.
5. Doblega el triangle i segella les vores amb una forqueta.
6. Pinta els pastissets amb l'ou batut i enforna 10-15 minuts o fins que estiguen cruixents.
Reutilitza el pa per a preparar un pastís salat de pernil i formatge
Una recepta d'aprofitament perfecta per a les sobres de pa d'ahir o de fa uns dies. És increïble que puguen formar part d'un pastís tan apetible i de sabor i textura tan deliciosos. Seguix el nostre pas a pas per a comprovar-ho:
1. Desfés el pa a trossets en un bol.
2. Afig la llet per damunt del pa i mescla-ho perquè el pa es xope i l'absorbisca.
3. Bat els ous i afig-ho al bol amb la sal, el pebre, el pernil i el formatge. Deixa uns trossets d'estos últims per a decorar.
4. Mescla-ho tot.
5. Folra la base d'un motle amb paper de forn i les vores del paper amb un poc d'oli.
6. Aboca la mescla al motle cobrint-lo per complet i acabant amb els trossets de pernil i formatge que s'ha reservat.
7. Enforna uns 35 minuts a 180 °C.
8. Tempera abans de desemmotlar.
Reaprofita el pa per a elaborar un púding
Esta recepta té una miqueta més de dificultat, és ideal per a valents amb més nivell culinari o que vulguen anar un poc més enllà. De tota manera, si seguixes el nostre pas a pas, et quedarà estupenda.
1. Talla el pa a trossets.
2. Precalfa el forn a 180 ºC.
3. Calfa a foc lent en un cassó, per a aromatitzar, la llet amb el sucre, la canyella i la corfa de llima. Amb el primer bull retira el cassó del foc i lleva la canyella i la corfa de llima.
4. Afig la llet als trossos del pa i reserva perquè perda temperatura.
5. Tritura el pa remullat, afig els ous i tornar a triturar.
6. Aboca el caramel a la base del motle que utilitzaràs i banya'l amb el caramel.
7. Aboca la mescla al motle amb caramel i enforna al bany de maria durant 40-45 minuts a 180 °C. Comprova amb un furgadents o ganivet que ix net, la qual cosa indicarà que el púding està fet. Si no, deixa'l uns minuts més al forn.
8. Desemmotla quan ja estiga ben fred.
Altres recomanacions
Coneix la nostra deliciosa varietat de Fogasses de pa i una proposta de consum per a cada una.
Prova la Piadina, el pa d'estil italià que permet molta versatilitat a l'hora de preparar-lo.
Has consultat les nostres Idees per a un desdejuni perfecte? Descobrix quin desdejuni és el més indicat per a tu.