L'ensalada russa és un dels menjars típics de l'estiu. Ara pots preparar este plat estrela de les vacances, amb la recepta d'Ensalada russa amb lluç i llagostins.
Disfruta en família o amb els amics d'esta original i deliciosa recepta d'ensalada russa, amb productes que podràs trobar en Mercadona: tonyina amb oli d'oliva, creïlla, carlota, bajoqueta verda, olives, cogombrets, lluç, llagostins i maionesa.
Seguix el vídeo de la recepta d'Ensalada russa amb lluç i llagostins:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 filet de lluç congelat
- 100 g de llagostins congelats pelats
- 1 llanda de tonyina amb oli d'oliva de 80 g
- 300 g de creïlla
- 100 g de carlota
- 50 g de bajoqueta verda
- 50 g de cogombrets i olives
- 1 pot de maionesa
- Sal
- Alls
- Oli verge extra Gran Selección
Opcional per a la presentació: 1 paquet de Puntes saladetes
Pas a pas:
Per a elaborar esta deliciosa recepta, seguix el procés pas a pas per a l'Ensalada russa amb lluç i llagostins.
1- Llava, pela i posa a bullir en aigua abundant amb sal les creïlles, les carlotes i la bajoqueta.
Temps de cocció recomanats:
- 25-30 minuts les creïlles (depenent del tipus de creïlla)
- 15 minuts les carlotes
- 15 minuts la bajoqueta
2- Sofrig lleument els alls.
3- Afig el lluç, assaonar amb sal al gust, sofrig i reserva.
4- Retira el lluç. En la mateixa paella, sofrig els llagostins que hem descongelat prèviament. Reserva els llagostins i retira els alls.
5- Desfés les creïlles i les carlotes, fins a deixar-les en la textura que més ens agrade.
6- Talla a trossos xicotets la bajoqueta, talla les olives en meitats i pica els cogombrets.
7- Barreja la creïlla i la carlota amb el lluç esmollat, la tonyina de la llanda, la meitat dels llagostins, la bajoqueta, la meitat de les olives tallades i la meitat dels cogombrets.
8- Afig tres o quatre cullerades soperes de maionesa (al gust) i barreja-ho tot amb una cullera.
9- Quan estiga ben barrejat, fes la forma que vulgues i aplica una capa de maionesa sobre la massa, tan uniforme com siga possible.
10- Decora amb els llagostins, les mitges olives i els cogombrets restants.
11- Refreda en la nevera uns quinze minuts i servix amb les Puntes saladetes.
L'Ensalada russa amb lluç i llagostins és un plat deliciós, ideal per a compartir amb la família o amb convidats durant les vacances.
Altres recomanacions
El toc dolç per a les postres a l'estiu el protagonitzen els nous Gelats de Mercadona. Descobrix els saborosos Mini Nocciola o els irresistibles Cons mitjans de nata amb galletes de xocolate.
Per a acompanyar esta recepta, no hi ha res millor que el vi Blancauvas de Mercadona. Un vi molt especial, que sorprendrà els teus convidats. Pren-lo ben fresquet este estiu i disfruta.