Has tastat el Tershi? És un deliciós paté que es prepara amb carabassa i all com a principals ingredients. Es tracta d'una recepta molt senzilla que té els orígens en la cuina jueva de Líbia, on és molt popular.
Encara que no és tan coneguda com l'Hummus o el Babaganuix, esta crema untable enlluerna tot aquell que la tasta, per la seua textura melosa, el sabor delicat i les qualitats nutritives. És una verdadera joia culinària.
Este plat tradicional se servix com a aperitiu en celebracions i ocasions especials. Destaca per la seua versatilitat i es pot untar en pa, torrades o galletetes salades. També es pot utilitzar com a salsa per a sucar amb pa de pita o crudités i servir acompanyada d'envinagrats, olives, etc.
En esta recepta, el sabor dolç de la carabassa s'equilibra amb espècies com l'all, el comí o el pebre roig. Si et seduïx la idea, mans a l'obra. T'indiquem els passos que has de seguir per a disfrutar d'un Tershi casolà de primer nivell. El tindràs a punt en només mitja hora.
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Tershi
Ingredients per a 4 persones
- 4 grans d'all.
- Oli d'oliva.
- 500 g de carabassa a trossos.
- Sal.
- 1 culleradeta de pebre roig dolç de La Vera.
- 1 culleradeta de comí molt.
- ½ llima.
- 20 g de pimentons torrats.
- 1/2 culleradeta de caiena.
- Pa de pita.
- Comí en gra.
Pas a pas
1. Pela i retira el germen dels alls i cuina'ls a foc baix, trossejats, en una olla àmplia amb un fil d'oli.
2. Quan caramel·litzen els alls, afig la carabassa pelada, neta i tallada a cubs. Remou i tapa a foc baix.
3. Quan la carabassa comence a ablanir, afig les espècies: sal, pebre roig, comí i el suc de llima.
4. Mescla constantment perquè la carabassa es vaja desfent, durant 10 minuts.
5. Tritura el pimentó rostit amb la caiena.
6. Afig el pimentó a l'olla amb la carabassa. Rectifica de sal i espècies, si cal.
7. Calfa el pa de pita en la torradora, emplena'l amb la mescla i acaba amb comí en gra empolvorat.
Altres recomanacions
Si t'agrada sucar, ací tens les nostres Puntes sense gluten, palets enfornats de sabor natural i textura cruixent.
I si eres un amant del sabor de la carabassa, t'ensenyem a preparar esta Crema de carabassa i llentilles.