Has de cuinar este Nadal? Si busques un plat elegant i sofisticat que deixe plenament satisfets els teus comensals, este Llobarro amb vinagreta i cloïsses és una excel·lent elecció.
La combinació de sabors i textures és infal·lible. El llobarro, suau i saborós, es realça amb una vinagreta que anima cada mos. Les cloïsses completen esta preparació amb un profund sabor de mar.
És molt fàcil de preparar! Posa el forn a calfar i prepara les paelles, si seguixes les nostres indicacions, t'eixirà perfecte.
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Llobarro amb vinagreta
Ingredients per a 4 persones
- 4 lloms de llobarro.
- 420 g de cloïsses.
- Cebollí.
- 1 tomaca de pera.
- ½ llima.
- ½ ceba tendra.
- ½ got de llet.
- Pebre negre.
- Sal.
- Oli d'oliva.
- Vinagre de xerés.
- 15 g olives negres.
Pas a pas
1. Salpebra els lloms de llobarro. En una safata per a forn, aboca una miqueta de llet i un fil d'oli. Col·loca els lloms amb la pell cap amunt. Enforna a 200 °C uns 5 minuts.
2. En una paella amb molt poc d'oli, salta les cloïsses a foc intens fins que s'òbriguen. Reserva.
3. Fes una vinagreta: pica molt fi el cebollí, la ceba tendra, la tomaca pelada i les olives sense pinyol. Mescla-ho tot en un bol.
4. Condimenta amb un rajolí de vinagre de xerés, oli, suc de llima, sal i pebre. Afig el suc que han deixat les cloïsses en obrir-se. Remou.
5. Amb els llobarros fora del forn, emplata cada llom amb les cloïsses i corona amb unes cullerades de vinagreta per damunt.
Secret del xef
Quan saltes les cloïsses, afig un rajolí de vi blanc per a potenciar-ne el sabor. No tires sal ni llima durant la cocció.
Altres recomanacions
Si busques idees per a plats de peix, ací tens esta Recepta d'abadejo amb mussolina d'all.
Completa el teu menú amb este Plumcake de moniato i pistatxos.
Ja estan ací els clàssics de sempre en el nostre assortiment de Torrons, que també porta novetats.