Et proposem un consomé amb fonament, un plat de cullera de sabor profund i reconfortant. Pot fer un excel·lent paper en el sopar de la nit de Nadal, el dinar de Nadal o ser part important de qualsevol celebració en esta temporada.
La tradició del consomé encarna l'esperit nadalenc, però es pot consumir en qualsevol moment de l'hivern. Esta recepta és l'elecció ideal per als qui volen seguir la tradició del consomé de carn en estes dates, però donar-li un toc renovat.
És molt fàcil de preparar, trau les olles i posa't a la faena amb la nostra guia pas a pas.
Pas a pas per a preparar la Recepta de Consomé amb mandonguilles i ous de guatla
Ingredients per a 4 persones
Per al caldo
- 1 peu de porc.
- 1 os blanc salat de porc.
- 1 safata de preparat de carn per a olla.
- 1 os de pernil.
- 1 safata de verdures per a olla.
- 1 ceba dolça.
- 4 claus d'espècia.
Per a les mandonguilles
- 300 g de carn picada de boví i porc.
- 1 gra d'all.
- ½ got de llet sencera.
- 8 ous de guatla.
- 2 llesques de pa dur.
- Julivert.
- Sal.
- Farina de blat.
- 1 ou.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. Posa en una olla gran amb 5 litres d'aigua i un polsim de sal, la carn del preparat per a olla, els peus de porc i els ossos.
2. Quan comence a bullir, retira l'espuma de la superfície i cou a foc lent unes 2 hores.
3. Llava, pela i partix les verdures en quarts. Introduïx-les en el caldo.
4. Inserix els claus d'espècia en la ceba i incorpora-la també a l'olla. Cuina 1 hora més a foc suau.
5. Mentrestant, cou els ous de guatla en aigua bullent durant 4 minuts. Reserva.
6. Remulla en llet les llesques de pa i pica amb una forqueta.
7. Pica molt fi l'all i el julivert. Afig-ho tot a la carn picada: all, julivert, l'ou i la molla del pa remullat. Salpebra.
8. Mescla-ho molt bé i fes mandonguilles xicotetes. Passa-les lleument per farina i reserva.
9. Després de deixar refredar el caldo, cola'l i rectifica de sal. Descarta els ossos i reserva la carn i les verdures per a altres receptes (purés, cremes, croquetes, etc.).
10. Una vegada colat el caldo, bull-lo. De seguida, introduïx les mandonguilles i cou-les a penes 2 minuts.
11. Servix afegint dos ous de guatla partits per la meitat per a cada comensal.
Secret del xef
Si vols donar més consistència al consomé, afig fideus fins o una pasta que t'agrade, fins i tot pot ser farcida.
Altres recomanacions
Si vols començar el dinar o el sopar amb un plat calent de cullera, et donem 3 receptes de Cremes saludables.
T'animes a preparar uns Bunyols d'abadejo per als entrants?
Per a acabar, tasta la nostra Mousse de llima sense gluten, lleugera i refrescant.