Els plats de corder són clàssics en Nadal, però si vols eixir-te'n un poc de la línia i oferir alguna cosa més enllà dels plats tradicionals, et suggerim esta recepta que equilibra com cap altra els sabors dolços i els àcids.
Esta espatla de corder fascinarà els teus convidats i crearà un moment culinari únic entorn de la taula nadalenca. Prepara't per a oferir una recepta única: la tradició del corder aliada amb la frescor dels cítrics.
És un plat principal elaborat, però no cregues que té molta dificultat. Només cal que seguisques les nostres indicacions i eixirà redó.
Pas a pas per a preparar la nostra recepta d'Espatla de corder amb salsa cítrica
Ingredients per a 4 persones
- 1 espatla de corder.
- 2 llimes.
- 1 ceba dolça.
- 4 grans d'all.
- 400 g de creïlles.
- 1 carlota.
- Oli d'oliva.
- Pebre negre.
- Sal.
- 10 g de julivert fresc.
- ½ rama d'api.
- 70 ml de vi blanc.
- 30 g de sucre.
- 15 g de mantega sense sal.
Pas a pas
1. Precalfa el forn. Salpebra l'espatla, afig els alls sense pelar i condimenta amb un fil d'oli. Enforna 30 minuts a 220 °C, fins que es daure.
2. Mentrestant, trosseja la ceba, l'api i la carlota en daus. Reserva.
3. Llava les llimes en aigua calenta i eixuga-les. Trau làmines fines de la pell d'una llima amb un pelador. Retira l'excés de part blanca de les peladures. Pica molt fines les làmines resultants. Posa a bullir aigua en una olla i escalda 2 minuts les pells picades de la llima. Escorre i refresca.
4. Trau els gallons de la llima pelada amb un ganivet, individualment, evitant la pelleta o membrana que separa els gallons. Reserva.
5. En un casset, posa el sucre, dos cullerades d'aigua i el suc de l'altra llima. Quan es dissolga, afig les peladures de llima picades i la mantega. A foc baix, remou fins que confite (10 minuts) i es faça com un xarop.
6. Transcorreguts els 30 minuts al forn, trau l'espatla i afig les verdures trossejades i un got d'aigua i posa-ho al forn durant 1 hora a 180 °C, hidratant l'espatla amb els sucs i aigua cada poc de temps si es reduïx massa.
7. Quan ja estiga a punt l'espatla, cola els sucs de la cocció i mescla amb el xarop elaborat amb les peladures de llima. Afig també els gallons de llima tallats i julivert acabat de picar per a obtindre una salsa cítrica.
8. Servix l'espatla coberta amb la salsa i la resta, en una salsera.
Guarnició: posa al forn 400 g de creïlles en làmines amb un rajolí d'oli i un altre de vi, sal i pebre, uns 30 minuts.
Secret del xef
Perquè no es facen en excés, convé rostir les creïlles en la seua font, tallades en làmines fines. Una vegada fetes, afegirem les verdures cuinades amb l'espatla i salsarem la carn en la font de les creïlles perquè s'ameren del suc cítric.
Altres recomanacions
Si et va la carn combinada amb sabors cítrics, tasta esta recepta de Rellomello de titot amb salsa de taronja.
Un altre plat gurmet que pots oferir per Nadal és esta deliciosa Titeta al forn amb cremós de creïlla, bolets i timó.
Tria entre la nostra àmplia varietat de Torrons, que inclou interessants novetats.