T'ensenyem a preparar esta recepta de Chutney de cireres perquè la disfrutes en els teus desdejunis i berenars.

Recepta de Chutney de cireres

10 de juny de 2019

Ja estem en plena temporada de cireres, una fruita molt apetible i refrescant als mesos de calor. Et proposem una manera diferent de consumir-les amb esta deliciosa recepta de Chutney de cireres, originària de l'Índia i molt popular a Anglaterra.

Es tracta d'una espècie de confitura que s'elabora amb fruites i verdures cuites en vinagre. Aprén a preparar-la amb este senzill pas a pas i dona un toc original als teus desdejunis i berenars.

Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Chutney de cireres

Ingredients per a 4 persones:

  • 900 g de cireres fresques
  • 3 cebes mitjanes
  • 1 rama de canella
  • 10 g de gingebre fresc ratllat
  • 20 g de popurri de pebres
  • 1 cullerada de sal
  • 6 cullerades de vinagre de poma
  • 8 cullerades de panela

Suggeriment de presentació:

  • Llesca de pa de fibra i sèsam
  • Formatge fresc de vaca
  • Formatge rotllo de cabra
  • Formatge camembert
  • Pernil dolç natural

Pas a pas:

Per a aprendre a preparar esta recepta exquisida, ací tens tots els detalls del procés d'elaboració.

1. Lleva el pinyol de les cireres.

Deshuesar las cerezas para la receta de chutney.

2. Talla les cebes a la juliana.

Cortar las cebollas en juliana par ala receta de chutney.

3. Ratlla el gingebre.

Rallar el jengibre para la receta de chutney.

4. Posa en una olla les cireres sense pinyol, la ceba, el gingebre i la canella.​

Poner en una olla las cerezas deshuesadas.

Poner en una olla la cebolla.

Poner en una olla las cerezas deshuesadas, la cebolla, el jengibre...

Poner en una olla las cerezas deshuesadas, la cebolla, el jengibre y la canela.

5. Adoba-ho amb sal i pebre.

Salpimentar los ingredientes del chutney.

6. I posa el vinagre i la panela.

Poner el vinagre y la panela para la receta de chutney.

Poner el vinagre y la panela al gusto para el chutney.

7. Cou a foc mitjà amb tapadora durant 35 minuts.

Cocer a fuego medio con tapadera

Cocer a fuego medio con tapadera durante 35 minutos.

8. Baixa el foc fins que s'evapore el líquid.

Bajar el fuego hasta evaporar el líquido.

9. Emplata en pa de fibra i sèsam amb pernil dolç o amb una selecció de formatges.

Emplatar en pan de fibra y sésamo con jamón cocido o con una selección de quesos.

Receta de Chutney de Cerezas.

Altres recomanacions

Si t'agraden les cireres, et proposem esta clàssica recepta per a elaborar una autèntica Tortada de cireres.

Busques receptes refrescants? Aprén a preparar este Gaspatxo de meló d'alger amb glaçons de llima i gingebre i este Gaspatxo de meló amb glaçons de llima i herba-sana.