Ja estem en plena temporada de cireres, una fruita molt apetible i refrescant als mesos de calor. Et proposem una manera diferent de consumir-les amb esta deliciosa recepta de Chutney de cireres, originària de l'Índia i molt popular a Anglaterra.
Es tracta d'una espècie de confitura que s'elabora amb fruites i verdures cuites en vinagre. Aprén a preparar-la amb este senzill pas a pas i dona un toc original als teus desdejunis i berenars.
Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Chutney de cireres
Ingredients per a 4 persones:
- 900 g de cireres fresques
- 3 cebes mitjanes
- 1 rama de canella
- 10 g de gingebre fresc ratllat
- 20 g de popurri de pebres
- 1 cullerada de sal
- 6 cullerades de vinagre de poma
- 8 cullerades de panela
Suggeriment de presentació:
- Llesca de pa de fibra i sèsam
- Formatge fresc de vaca
- Formatge rotllo de cabra
- Formatge camembert
- Pernil dolç natural
Pas a pas:
Per a aprendre a preparar esta recepta exquisida, ací tens tots els detalls del procés d'elaboració.
1. Lleva el pinyol de les cireres.
2. Talla les cebes a la juliana.
3. Ratlla el gingebre.
4. Posa en una olla les cireres sense pinyol, la ceba, el gingebre i la canella.
5. Adoba-ho amb sal i pebre.
6. I posa el vinagre i la panela.
7. Cou a foc mitjà amb tapadora durant 35 minuts.
8. Baixa el foc fins que s'evapore el líquid.
9. Emplata en pa de fibra i sèsam amb pernil dolç o amb una selecció de formatges.
Altres recomanacions
Si t'agraden les cireres, et proposem esta clàssica recepta per a elaborar una autèntica Tortada de cireres.
Busques receptes refrescants? Aprén a preparar este Gaspatxo de meló d'alger amb glaçons de llima i gingebre i este Gaspatxo de meló amb glaçons de llima i herba-sana.