T'ensenyem a preparar el nostre Babaganuix, el paté d'albergines famós a tot el món.

Recepta de Babaganuix, el dip d'albergina que triomfa a tot el món

16 de gener de 2024

Saps preparar el Babaganuix? Este deliciós puré té l'albergina rostida com a ingredient principal i és originari de països mediterranis com Líbia, Egipte, Turquia, Palestina, Síria...

Gràcies al seu sabor únic i textura cremosa, esta crema untable s'ha estés per tot el món, fins al punt de considerar-se ja una recepta internacional.

Al voltant de l'albergina rostida, cada país agrega el seu toc particular pel que fa a preparació i ingredients. De fet, com amb tota gran recepta que es pree, coneix diferents versions partint del Babaganuix tradicional. Algunes són més picants, altres afigen pebre roig, magrana, iogurt, pimentons, tomaques, etc.

Se sol untar o sucar amb pa de pita o diferents crudités (carlotes, api, cogombre...).

Vols conéixer la nostra Recepta de Babaganuix? Continua llegint i descobrix com crear este exquisit dip en la teua cuina.

Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Babaganuix

Ingredients per a 4 persones

  • 2 albergines.
  • Sal.
  • 1 cullerada d'oli.
  • 1 culleradeta de comí molt.
  • ½ iogurt grec.
  • Pebre negre.
  • ½ llima.
  • 1 cullerada de tahina.
  • Julivert.
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç de La Vera.
  • Regañás.

Pas a pas

1. Partix les albergines per la meitat, col·loca-les sobre una safata per a forn, fes-los uns talls en creu, sala-les i banya-les amb un fil d'oli.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

2. Porta-les al forn per a rostir-les a 200 °C durant 40 minuts.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

3. Tempera i buida les albergines amb una cullera i xafa la carn amb una forqueta fins a aconseguir un puré no massa fi.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

4. Afig el comí, el iogurt grec, sal i pebre negre acabat de moldre. Remou tot el conjunt.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

5. Incorpora el suc de ½ llima i la cullerada de tahina. Mescla fins que obtingues la textura que vols.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

6. Emplata i aplana. Decora amb un raig d'oli d'oliva, un polsim de julivert picat i el pebre roig dolç.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

7. Ideal per a acompanyar amb les nostres delicioses regañás.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

Altres recomanacions

Has tastat la nostra Tahina? És una pasta elaborada 100 % amb llavors de sèsam, que servix per a fer receptes com Hummus o este Babaganuix.

Si t'interessen els dips exòtics, t'ensenyem a preparar la nostra recepta de Muhammara, una crema de pimentons rojos i magrana originària de Síria.