La Sopa de ceba és molt més que una simple recepta. És un plat clàssic de la cuina francesa, ple d'història i tradició, que ha conquistat els paladars de tot el món i que ara et convidem a recrear en la teua cuina. T'animes?
Els seus orígens es remunten a l'edat mitjana i, encara que la Sopa de ceba ha anat evolucionant al llarg del temps, manté com el primer dia l'estatus de plat reconstituent, ideal per als mesos d'hivern.
A més, és una prova fefaent del valor de la cuina tradicional i la importància dels ingredients bàsics. El cruixent del pa torrat, cobert generosament amb formatge gratinat, es fon amb la suavitat de la ceba caramel·litzada i l'ou, i crea una harmònica simfonia de sabors.
Si t'agraden els plats de cullera, prepararàs una Sopa de ceba tan deliciosa com si estigueres en un bistró típic de París. Bon profit!
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Sopa de ceba
Ingredients per a 4 persones
- 1 kg ceba dolça.
- 60 ml d'oli d'oliva verge extra.
- 30 g de mantega sense sal.
- 1 cullerada de farina.
- 200 ml de vi blanc.
- 1,5 litres d'aigua.
- Sal grossa.
- Pebre negre.
- 24 rodanxes de baguet.
- 4 ous.
- 150 g de formatge emmental per a gratinar.
Pas a pas
1. En un recipient fondo per al foc, sofrig la ceba dolça tallada en juliana amb un fil d'oli i la mantega a foc baix durant 20 o 25 minuts. La ceba s'ha de sofregir i caramel·litzar lleugerament.
2. Afig la cullerada de farina, remou i deixa que es cuine uns minuts més.
3. Cobrix amb el vi blanc i puja un poc el foc. Remou i, quan s'haja evaporat l'alcohol, afig l'aigua.
4. Rectifica de sal i pebre, i posa-ho tot a coure uns 15 o 20 minuts.
5. Mentrestant, precalfa el forn i torra lleugerament les rodanxes de baguet (uns 5 minuts a 200 °C).
6. Prepara 4 recipients fondos aptes per a forn i afig un ou en cada plat.
7. Repartix el caldo ben calent amb la ceba sofregida en els mateixos recipients damunt de l'ou.
8. Col·loca damunt les rodanxes de pa torrat (la quantitat dependrà del diàmetre del recipient) i abundant formatge emmental ratllat.
9. Porta-ho al forn i retira-ho quan gratine bé, amb 4 o 5 minuts, a màxima potència amb grill, serà suficient.
Altres recomanacions
Descobrix els 5 tipus de Ceba que pots trobar en Mercadona i quina va millor per a preparar esta sopa.
No et perdes la nostra selecció de cremes saludables per a l'hivern.
Incorpora a la teua dieta fruita seca i fruita deshidratada, que contribuïxen a la teua alimentació equilibrada.