Cada dia, renovem el compromís amb les persones celíaques. El nostre assortiment de productes sense gluten continua creixent: ja disposem de 1.550 referències d'este tipus. Al mateix temps, col·laborem amb les principals associacions de celíacs del nostre país.
El pròxim 16 de maig és el Dia Internacional del Celíac. A més de contribuir a visibilitzar la malaltia, en Mercadona volem posar-t'ho més fàcil per a planificar els teus menjars amb esta proposta de menú setmanal sense gluten. Pren nota i disfruta d'estes delicioses receptes!
Desdejunis
Dilluns
Torrada sense gluten amb formatge fresc cottage, alvocat, cherry i llavors.
Dimarts
Torrada de pa de fogassa sense gluten amb hummus, canonges i tomaques seques.
Dimecres
Torrada de pa de fogassa sense gluten amb ous remenats, xampinyons i pebre negre molt.
Dijous
Coquetes d'arròs amb crema de cacauet, plàtan i nabius.
Divendres
Torrades sense gluten amb salmó, ou cuit, alvocat i cebollí.
Dinars
Pastís salat de tomaca
1. Tallar en rodanxes 3 tomaques pera i per la meitat 200 g de tomaca cherry.
2. Mescla 125 g de formatge de cabra, 1 cullerada de llet, 150 g de ricotta, ½ cullerada de cebollí, un pessic de pebre negre molt i ratlladura de llima.
3. Precalfa el forn a 180 °C.
4. Estén 1 massa de pasta fullada sobre una safata amb paper de forn i aboca damunt la mescla de formatges.
5. Disposa damunt les tomaques, sala, afig un rajolí d'oli i acaba
amb una altra ½ cullerada de cebollí i orenga.
6. Pinta les vores de la pasta fullada amb 1 ou batut.
7. Enforna a 180 °C uns 20 minuts, fins que es vegen les vores daurades.
Noodles amb cues de gambot, espàrrecs i bolets
1. Bull 150 g de noodles 2 minuts.
2. En una paella amb un rajolí d'oli, salta 1 paquet de bolets, afig 125 g d'espàrrecs tallats a trossets, 125 g de cues de gambot i 1 gra d'all picat.
3. Afig en eixa mateixa paella, amb tots els ingredients, els noodles cuits i tira la salsa de soja sense gluten al gust.
4. Una vegada integrada bé la salsa, servix amb 20 g de cacauets picats per damunt.
Ensalada de canonges, cireres i burrata
1. Salta en una paella 40 g de bacon fins que daure. Reserva en paper absorbent per a desgreixar.
2. Partix algunes cireres per la meitat i lleva'ls el pinyol.
3. Torra 2 cullerades de llavors lleugerament en una paella sense oli.
4. Prepara l'ensalada amb un llit de canonges (uns 100 g), 1 burrata en el centre, el bacon, les cireres i les llavors.
5. Amanix amb sal i oli i servix.
Espaguetis carbonara amb bolets
1. Salta en una paella àmplia 250 g de bolets amb un fil d'oli durant uns 10 minuts.
2. Posa a bullir 200 g d'espaguetis en abundant aigua salada.
3. Mentrestant, bat 3 rovells i mescla amb 40 g de parmesà i pebre negre acabat de moldre.
4. Quan els espaguetis porten uns 6 o 7 minuts de cocció, cola i mescla amb compte amb el saltat de bolets.
5. Amb els espaguetis ja fora del foc, afig la mescla d'ou i formatge i remou molt bé, amb molt de compte, evitant que els espaguetis es trenquen.
6. Servix i acaba amb Grana Padano acabat de ratllar i abundant pebre negre.
Nyoqui de formatges farcits i gratinats
1. En una paella amb un fil d'oli, salta 2 alls sencers i pelats.
2. Mescla 300 g de tomaca trossejada amb el seu suc i afig a la paella amb l'all. Salpebra i deixa reduir uns 10 minuts a foc suau.
3. Trosseja 70 g de mozzarella en cubs i porta els trossos a un colador, pressionant perquè perden part de l'aigua.
4. Cou 400 g de nyoqui 2 minuts en aigua bullent i cola.
5. Retira els alls de la tomaca, afig 1 culleradeta d'orenga i els nyoquis.
6. Afig la meitat de la mescla de formatges en els nyoquis.
7. Unta amb un poc de mantega un recipient apte per a forn i disposa els nyoquis, corregix de sal, cobrix amb una lleugera capa de tomaca i empolvora amb la resta de formatges.
8. Enforna i gratina el conjunt 10 minuts a 250 °C.
Sopars
Ensalada russa de pollastre i alvocat
1. Pica 4 cogombrets molt fins i 1 alvocat en daus d'uns 3 centímetres.
2. Mescla 140 g de pollastre a tires amb 100 g de formatge crema, els cogombrets picats, ½ pot de dacsa dolça i l'alvocat trossejat.
3. Es pot servir en la mateixa pell de l'alvocat i acabar empolvorant dacsa dolça, coriandre picat, un fil d'oli d'oliva i amb puntes sense gluten per a acompanyar.
Llobarro amb pésols i salsa d'espinacs
1. Escalda 15 segons els espinacs en 1 litre d'aigua bollint. Porta de seguida a un recipient amb aigua amb gel per a refredar.
2. En una paella, daura 1 gra d'all picat i ½ ceba dolça picada. Quan blanquegen, afig 150 ml de vi blanc i deixa que evapore l'alcohol.
3. Afig 150 g d'espinacs escaldats a la batedora amb el suc de mitja llima i el sofregit d'all, ceba i vi blanc, i tritura molt finament. Passa-ho per un colador per a extraure tots els sucs.
4. En una paella amb un fil d'oli, salta 3 cullerades de pésols i remou de tant en tant fins que es descongelen. Afig la salsa colada d'espinacs i calfa el conjunt.
5. Si ens agrada més espessa, dissol una culleradeta de farina fina de dacsa en un poc d'aigua freda i afig-ho a la salsa verda.
6. En una safata apta per a forn, col·loca 2 lloms de llobarro salats i untats amb oli sobre paper vegetal. Enforna a 180 °C durant 10 minuts.
7. Porta els lloms de llobarro ja cuits a la salsa mesclant els sucs i emplata.
8. Acaba amb la ratlladura de ½ llima.
Hamburguesa de tonyina
1. Bat 1 ou i afig 2 cullerades de pa ratllat sense gluten.
2. Trosseja 250 g de tonyina a daus i després passa-los lleugerament en la batedora: ha de quedar fi, però sense que quede una pasta.
3. Mescla la tonyina salpebrada juntament amb l'ou batut, 1 culleradeta de ceba en pols, una altra de gingebre en pols i 2 culleradetes de salsa de soja. Deixa reposar en la nevera un parell d'hores.
4. Forma dues hamburgueses i cuina en una paella amb un fil d'oli durant 3 minuts per cada costat, aproximadament.
5. Es pot acompanyar de creïlles palla i un ou a la planxa o servir sobre pa d'hamburguesa sense gluten.
Bajoqueta amb pernil i ametles
1. Cou la bajoqueta entre 8 i 10 minuts en una cassola amb 1 litre d'aigua bollint. Reserva part de l'aigua de cocció.
2. En una paella sense oli, torra 20 g d'ametles laminades i reserva.
3. En la mateixa paella amb un poc d'oli, sofrig ½ porro i ½ ceba tallats molt fins. Salpebra i ofega uns 8 minuts.
4. Afig 80 g de dauets de pernil i remou un parell de minuts. Suma de seguida la bajoqueta i mescla bé.
5. En uns 100 ml d'aigua de cocció diluïx 1 cullerada de farina fina de dacsa i afig-ho a la bajoqueta.
6. Porta a ebullició fins que la salsa espessisca.
7. Repartix les ametles laminades i servix.
Cuixetes de pollastre a la cervesa
1. Sofrig en una olla amb oli 600 g de cuixetes de pollastre salades fins que dauren. Reserva.
2. En el mateix recipient, afig 1 ceba dolça tallada en juliana molt fina. Salpebra i ofega 10 minuts.
3. Afig les cuixetes de pollastre, remou i afig 2 llandes de cervesa.
4. Deixa reduir a foc mitjà, fins que es forme una salsa suculenta.
5. Emplata acompanyat amb puré de creïlles de guarnició.
Altres recomanacions
En la nostra secció de receptes trobaràs altres opcions de receptes aptes per a celíacs, com estes: Pizza sense gluten i Cruixent de verdures sense gluten.
Acompanya els teus plats amb estos cruixents Puntes sense gluten.
Recorda incorporar fruita seca a la teua cistella equilibrada. Per exemple, les nostres varietats de Pistatxos: torrats sense sal i pelats al natural. Els dos sense gluten.