T'ensenyem a preparar la nostra deliciosa recepta de Pizza sense gluten.

Recepta de Pizza sense gluten

24 de maig de 2021

El 27 de maig se celebra el Dia Nacional Celíac. Com cada any, Mercadona se suma a esta data per a donar visibilitat i suport a este col·lectiu. El nostre compromís és ferm i es demostra amb un ampli assortiment de productes sense gluten.

Per tal que amplies el teu receptari, et proposem una recepta deliciosa de Pizza sense gluten. Vols aprendre a preparar-la?

Seguix el pas a pas per a la recepta de Pizza sense gluten

Ingredients per a 2 persones:

  • 400 g de preparat panificable sense gluten
  • 250 ml d'aigua
  • 1 sobre de rent de forn
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • ½ albergina
  • ½ ceba dolça
  • 3 cullerades de tomaca fregida
  • 100 g de formatge mozzarella
  • 50 g de formatge anyenc
  • 8 rodanxes de pernil
  • Sal

Pas a pas:

Per a la massa:

1. Dissol el rent en un recipient amb aigua tèbia.

Imagen Texto 1 Pizza sin gluten

2. En un altre bol diferent incorpora el preparat i 5 g de sal i mescla-ho.

Imagen Pizza sin gluten

3. Fes un lloc al centre de la mescla i afig l'aigua amb rent i l'oli d'oliva.

Imagen Texto 3 Pizza sin gluten

Imagen Texto 4 Pizza sin gluten

Imagen Texto 5 Pizza sin gluten

4. Pasta amb les mans fins a donar-li forma de bola.

Imagen Texto 6 Pizza sin gluten

5. Deixa-ho en el recipient i cobrix-ho amb un drap. Deixa-ho reposar en una zona prop de calor durant 1 hora.

Imagen Texto 7 Pizza sin gluten

Imagen Texto 8 Pizza sin gluten

6. Partix la massa i reserva'n una meitat en congelador per a fer altres pizzes. Empolvora amb un poc més de preparat i pasta amb el corró fins que quede fina.

Imagen Texto 9 Pizza sin gluten

Imagen Texto 10 Pizza sin gluten

Per a la pizza:

1. Talla l'albergina en làmines de mig dit de grossor amb pell. Posa-ho en aigua i afig sal. Deixa-ho reposar uns 30 minuts perquè s'ablanisca i solte l'acidesa.

Imagen Texto 11 Pizza sin gluten

2. Eixuga l'albergina amb paper de cuina. En una safata de forn, posa l'albergina i la ceba tallada en juliana tapades amb paper d'alumini. Fica-ho al forn precalfat a 250 ºC durant 10 minuts.

Imagen Texto 12 Pizza sin gluten

3. Unta la base de la pizza amb la tomaca fregida i empolvora generosament amb la mozzarella.

Imagen Texto 13 Pizza sin gluten

Imagen Texto 14 Pizza sin gluten

4. Afig la ceba torrada i les làmines d'albergina.

Imagen Texto 15 Pizza sin gluten

5. Fica la pizza al forn a 250 ºC durant uns 12 minuts col·locant la safata a la part baixa del forn en mode ventilador.

6. Una vegada feta la massa, decora amb el pernil en rodanxes i ratlla formatge anyenc per damunt.

Imagen Texto 16 Pizza sin gluten

7. Fica-la al forn apagat amb la calor residual durant 2 minuts perquè s'acabe de fondre el formatge.

Imagen Texto 17 Pizza sin gluten

Altres recomanacions

Si t'agrada la pasta, prova esta recepta d'Hèlices sense gluten amb bolonyesa vegetal. Vols aprendre a preparar esta recepta de Cruixent de verdures sense gluten?