Et presentem 7 receptes delicioses amb tomaca natural doble concentrada, tamisada i per a untar

Et presentem 7 receptes delicioses amb tomaca natural doble concentrada, tamisada i per a untar

06 de maig de 2021

Coneixes totes les possibilitats de la tomaca natural de Mercadona? Utilitza-la per a les salses i sofregits, com a guarnició de carn i peix, com a ingredient per als guisats, per a les bases de les pizzes, per a untar les llesques de pa... n'hi ha moltíssims usos.

Es tracta d'un dels productes d'alimentació més socorreguts en qualsevol casa i és sempre un aliat excel·lent a la cuina. A continuació t'oferim unes quantes idees en forma de receptes perquè l'aprofites al màxim.

Quin tipus de tomaca natural preferixes?

Tria el tipus de tomaca natural que més t'agrade, segons la recepta que vulgues cuinar. Et presentem tres productes diferents de tomaca natural, amb diversos usos a l'hora de cuinar:

  • Tomaca doble concentrada: se sol utilitzar com a condiment en sofregits i salses, per a potenciar tant el sabor com el color dels menjars.
  • Tomaca tamisada: és una tomaca natural prèviament pelada i triturada i passada després per un tamís (que li aporta una textura més densa). S'usa bastant com a alternativa natural a la tomaca fregida. Es pot utilitzar com a base de pizza, salsa per a pasta o d'acompanyament. A punt per a obrir i consumir.
  • Tomaca per a untar: tomaca natural amb oli d'oliva. Encara que també s'usa per a cuinar, està pensada per a aplicar-la directament al pa. Obrir i servir.

Seguix el pas a pas de les nostres delicioses receptes amb tomaca natural

Amb tomaca doble concentrada

Fesols amb cloïsses

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 2 pots de 570 g de fesols cuits Granja.
  • 500 g de cloïsses fresques.
  • 3 grans d'all.
  • 300 ml de caldo de paella de marisc.
  • 200 ml de vi blanc.
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra.
  • 1 cullerada sopera de tomaca concentrada.
  • 1 cullerada de café de pebre roig dolç.
  • Sal.
  • Pebre negre amb molinet.

Pas a pas

1. Escorre els fesols i renta les cloïsses.

2. En una cassola amb l'oli suau, frig els grans d'all laminats. Quan comencen a agafar color, afig les cloïsses i espera que s'òbriguen.

3. Una vegada obertes, retira-les de la cassola i aboca el vi blanc.

4. Deixa que s'evapore l'alcohol durant 2 minuts i, a continuació, afig el concentrat de tomaca, el caldo i els fesols. Salpebra i deixa-ho bullir uns 5 minuts.

5. Passat este temps, afig les cloïsses i deixa-ho 2 minuts més.

Ratatouille

Per a 4 persones

Ingredients

  • 500 g d'albergina.
  • 400 g de carabasseta.
  • 500 g de tomaca natural.
  • 1 cullerada sopera de tomaca concentrada.
  • Herbes aromàtiques: orenga, timó, romer…
  • 200 ml d'oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a 180 ºC.

2. Amb tot l'oli d'oliva i la tomaca concentrada, fes una mescla fins que aconseguisques un oli de tomaca. Reserva.

3. Talla l'albergina, la carabasseta i la tomaca en rodanxes sense llevar-los la pell. Deixa l'albergina durant uns 15 minuts en sal perquè perda l'acidesa i s'ablanisca.

4. Col·loca les verdures en una font de forn, alternant-ne una de cada. Una vegada la font estiga completa, salpebra i ruixa amb l'oli de tomaca sobre les verdures. Acabem empolvorant amb l'orenga, el timó i el romer.

5. Col·locarem al forn amb calor per dalt i per baix uns 20 minuts.

Amb tomaca tamisada

Bloody mary sense alcohol

Per a 1 persona

Ingredients:

  • 200 g de tomaca tamisada.
  • Entre 50 i 100 ml d'aigua mineral segons la densitat que es vulga obtindre.
  • Tabasco.
  • 1 branqueta d'api.
  • Llima.
  • Salsa Worcester.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Aboca en un got la tomaca tamisada, refredada prèviament, afig l'aigua, la sal, unes gotetes de tabasco, un rajolí de llima, pebre molt i unes gotes de salsa Worcester.

2. Remena amb una branqueta d'api, que també ens servirà per a decorar. També li pots posar gel si t'agrada més fred.

Tomaques farcides de salsa bolonyesa tamisada

Per a 7 tomaques

Ingredients:

  • 7 tomaques naturals.
  • 250 g de carn picada (mesclada, de porc i vedella).
  • 1 carlota.
  • 1 rama d'api.
  • 1 ceba
  • 250 g de tomaca tamisada.
  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a 180 ºC.

2. Talla a la juliana molt fina tant la ceba com l'api i la carlota, i posa-ho tot a sofregir en una cassola amb l'oli a foc mitjà.

3. Quan les verdures estiguen fetes al dente, afig la carn; remena-ho tot, salpebra i deixa uns minuts que es faça el conjunt.

4. Una vegada estiga feta la carn, afig la tomaca tamisada, mescla-ho tot i deixa-ho coure un parell de minuts més. Reserva.

5. Talla la capa superior de les tomaques a manera de barret i buida-les amb l'ajuda d'una cullera. Deixa-les cap per avall perquè solten l'aigua. Abans de farcir-les, salpebra l'interior i amb l'ajuda de la cullereta, farcix-les.

6. Fica-ho tot al forn 20 min aproximadament o fins que veges que les tomaques estan fetes.
Opcional, pots posar a les tomaques formatge per a gratinar o empolvorar amb formatge parmesà ratllat en acabar.

Mandonguilles en salsa de tomaca

24 unitats

Ingredients:

  • 1 safata de mandonguilles.
  • 150 g de farina de blat
  • 150 g de ceba.
  • 2 brics de tomaca tamisada.
  • 250 ml d'oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Sucre blanc.

Pas a pas

1. Talla la ceba en juliana fina i sofrig-la en un casset amb un poc d'oli a foc lent.

2. Quan estiga feta, afig la tomaca, sal i una cullerada xicoteta de sucre. Deixa que es faça uns 10 minuts sempre a foc molt suau.

3. Posa oli a calfar en una paella i frig lleugerament les mandonguilles passades prèviament per farina.

4. Col·loca les mandonguilles en una cassola i, quan estiguen totes, afig la tomaca ja feta. Deixa 10 minuts més i ja està a punt.

Amb tomaca per a untar

Coca de tomaca, pinyons i pimentó verd

Per a unes 6/8 persones

Ingredients:

  • Per a la massa: 70 ml d'aigua, 50 ml d'oli d'oliva verge extra, 50 ml de cervesa, sal i 220 g de farina de blat.
  • Per al farciment: 50 ml d'oli d'oliva verge extra, 250 g de tomaca per a untar, 25 g de pinyons, 200 g de pimentó verd.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a 180 ºC.

2. Posa la farina en un bol, fes un buit i aboca l'oli, la sal i la cervesa. Mescla-ho tot amb una cullera i quan tingues una massa, passa-la a la taula.

3. Acaba de pastar (uns 10 minuts), tirant de tant en tant unes gotes d'oli per a esponjar-la.

4. Estira la massa sobre la safata per al forn i deixa que es faça uns 12 minuts.

5. Talla els pimentons en trossets i ofega'ls en una paella amb un poc d'oli.

6. Passats els 12 minuts de la massa al forn, estén la tomaca per a untar sobre tota la massa i fes el mateix amb el pimentó i els pinyons.

7. Torna a ficar-ho al forn 10 minuts més.

Llesca de pa amb tomaca d'untar, mozzarella, sardina fumada i ruca

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 4 llesques de pa de blat d'espelta.
  • 1 formatge de mozzarella fresca.
  • 1 safata de sardines fumades.
  • Ruca.
  • Tomaca per a untar.

Pas a pas

Torra les llesques de pa.

Estén la tomaca per a untar sobre tot el pa.

Posa damunt del pa una o dos rodanxes de mozzarella, una sardina fumada i unes fulles de ruca.

Altres recomanacions

Aprén a preparar 4 delicioses receptes amb clara d'ou.