El 27 de maig se celebra el Dia Nacional Celíac. Com cada any, Mercadona se suma a esta data per a donar visibilitat i suport a este col·lectiu. El nostre compromís és ferm i es demostra amb un ampli assortiment de productes sense gluten.
Per tal que amplies el teu receptari, et proposem una recepta deliciosa de Pizza sense gluten. Vols aprendre a preparar-la?
Seguix el pas a pas per a la recepta de Pizza sense gluten
Ingredients per a 2 persones:
- 400 g de preparat panificable sense gluten
- 250 ml d'aigua
- 1 sobre de rent de forn
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- ½ albergina
- ½ ceba dolça
- 3 cullerades de tomaca fregida
- 100 g de formatge mozzarella
- 50 g de formatge anyenc
- 8 rodanxes de pernil
- Sal
Pas a pas:
Per a la massa:
1. Dissol el rent en un recipient amb aigua tèbia.
2. En un altre bol diferent incorpora el preparat i 5 g de sal i mescla-ho.
3. Fes un lloc al centre de la mescla i afig l'aigua amb rent i l'oli d'oliva.
4. Pasta amb les mans fins a donar-li forma de bola.
5. Deixa-ho en el recipient i cobrix-ho amb un drap. Deixa-ho reposar en una zona prop de calor durant 1 hora.
6. Partix la massa i reserva'n una meitat en congelador per a fer altres pizzes. Empolvora amb un poc més de preparat i pasta amb el corró fins que quede fina.
Per a la pizza:
1. Talla l'albergina en làmines de mig dit de grossor amb pell. Posa-ho en aigua i afig sal. Deixa-ho reposar uns 30 minuts perquè s'ablanisca i solte l'acidesa.
2. Eixuga l'albergina amb paper de cuina. En una safata de forn, posa l'albergina i la ceba tallada en juliana tapades amb paper d'alumini. Fica-ho al forn precalfat a 250 ºC durant 10 minuts.
3. Unta la base de la pizza amb la tomaca fregida i empolvora generosament amb la mozzarella.
4. Afig la ceba torrada i les làmines d'albergina.
5. Fica la pizza al forn a 250 ºC durant uns 12 minuts col·locant la safata a la part baixa del forn en mode ventilador.
6. Una vegada feta la massa, decora amb el pernil en rodanxes i ratlla formatge anyenc per damunt.
7. Fica-la al forn apagat amb la calor residual durant 2 minuts perquè s'acabe de fondre el formatge.
Altres recomanacions
Si t'agrada la pasta, prova esta recepta d'Hèlices sense gluten amb bolonyesa vegetal. Vols aprendre a preparar esta recepta de Cruixent de verdures sense gluten?