Ja fa bon temps i els plans a l'aire lliure i en grup es multipliquen. Així que abellix una bona barbacoa, disfrutar d'un agradable menjar de carn a la brasa prenent el sol o sopant mirant les estreles. Quina meravella!
En una reunió d'amics o amb la família, segur que cada u té les seues preferències, però amb la nostra varietat de carns, la barbacoa serà un èxit garantit. Què seria de l'estiu sense estos moments?
Quins tipus de carn tries per a la Barbacoa?
Planifica bé la barbacoa i tria els productes que més vos agraden, pren nota!
Corder
- Xulles de corder: de pal o de renyonada, ben rostides i cruixents, amb una guarnició de pimentons, verdures o creïlles torrades. Com a tu t'agrada!
Embotits i hamburgueses
- Botifarra fresca: delicioses, per als amants de la carn de porc. Acompanya-les amb unes creïlles, una panolla de dacsa, uns espàrrecs torrats o una ensalada que done un contrast de frescor.
- Llonganissa fresca: el mos favorit de molts partidaris de la barbacoa. Fabuloses en entrepà, amb allioli, amb unes creïlles… delicioses a més no poder!
- Hamburguesa de boví grossa: després de passar per la brasa, cada u té el seu toc favorit per a completar-la: diferents tipus de pa d'hamburguesa, tomaquetes cherry, cogombrets, ceba, salses, maionesa, quètxup, mostassa, etc.
Boví
- Mitjana: esteu d'acord en el punt de cocció de la carn? Doncs prepara les mitjanes a la brasa amb el sabor, la textura i color que vulgueu, afig uns pimentons, carabassetes, albergínies, unes cebes rostides i… a disfrutar!
- Entrecot: entrecot fi de boví anoll per a les persones amants d'este tall, ric en sabor i tendresa. Les clàssiques salses amb rocafort o amb pebre no poden faltar. Com a guarnició recomanada, què et sembla una ensalada o un puré de creïlles amb formatge?
Pollastre i titot
- Xurrasco de pollastre: si preferixes les carns blanques, esta és la teua Barbacoa. Amb un poc d'art i gràcia, este xurrasco et quedarà sucós per dins i cruixent per fora, com ha de ser!
- Cuixa de pollastre desossada: deliciosa tal qual o marinada durant unes hores, et resistiràs? Perfecta amb unes panolles de dacsa, cebes, unes creïlletes rostides i una salsa d'all o chimichurri.
- Broqueta de titot: una altra carn lleugera, però amb caràcter. Estes broquetes inclouen pimentó verd i pimentó roig en una combinació formidable. Què tal si els afiges carabassa rostida, salsa de iogurt i unes herbes aromàtiques?
Porcs
- Costella de porc xurrasco: si vols aconseguir unes costelles molt tendres i gustoses, no oblides marinar la carn unes hores abans en sidra o cervesa, amb un poc de timó i mostassa.
- Secret de porc: una carn sucosa i apetitosa feta a la barbacoa, una altra delícia per al paladar. I si l'acompanyem amb albergines, cebes i uns espàrrecs rostits? Què et semblen uns aperitius de truita de creïlla?
Altres recomanacions
Seguix les nostres indicacions per a elaborar esta recepta de Barbacoa d'estiu de carn i verdures.
Si vols aprendre a fer tu mateix unes salses perfectes per a la barbacoa, t'ensenyem a preparar-les.
Ací tens més idees d'aperitius, plats principals i dolços per als menjars a l'aire lliure.