Aprén els millors consells per a preparar una deliciosa torrada de peix.

Disfruta del plaer d'una Torrada de Peix, lleugera i saludable

19 de juny de 2024

T'agrada la Torrada de Peix? És una deliciosa alternativa que sempre sorprén pel seu agradable sabor i textura. Per això, té molts partidaris entre el públic que busca opcions més lleugeres i saludables.

La cuina de peix admet una enorme varietat de possibilitats i disfrutar-lo a la brasa és sempre una gran experiència. Des de sardines fins a orades, passant per mariscos i cefalòpodes, et donem uns consells per a cuinar-los a la perfecció.

T'atrevixes amb una Torrada de peix? Encén el foc i descobrix una manera diferent de disfrutar de les teues torrades!

Consells per a triomfar amb la teua Torrada de Peix

En primer lloc, per a aconseguir un bon resultat amb el teu peix a la brasa, la millor manera és utilitzar graelles de dos fulles, reversibles de peix o rostidores de peix, amb les quals es pot girar el peix sense risc que es desfaça o es trenque.

Unta el peix amb un poc d'oli d'oliva abans de posar-lo a la graella, així evitaràs que s'apegue. Per a impedir que se seque i fer que quede melós, és recomanable anar afegint oli d'oliva o condiment mentre el rostixes.

Sardines

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un peix blau clàssic i exquisit que no pot faltar en la teua Torrada. Altament nutritives, tenen una gran quantitat d'àcids grassos omega 3, vitamines A, B i D i minerals com el fòsfor, potassi, calci, zinc, iode, ferro i magnesi. Torrar sardines a la brasa no sols és senzill, sinó que també garantix un sabor intens i deliciós.

Consells

 • Es recomana assaonar-les sempre amb sal grossa, perquè absorbisca el greix. Cal salar-les bé abans de posar-les a la graella.
 • Cuina-les prop de les brases girant-les com a màxim cada 2 minuts fins que es torre la pell.
 • I no oblides servir-les amb un rajolí de llima.

Orada, Llobarro i Corbina

Estos tres són peixos blancs, rics en proteïnes, greixos insaturats i vitamines del grup B. És molt fàcil preparar-los a la brasa: pots cuinar-los pel dors, en filets o sencers. En els tres casos, sempre que els cuines pel dors, tin en compte que has de cuinar el peix sempre més temps amb la pell cap al foc, i al final un poc per la part de la carn.

Et donarem un exemple de cada peix:

Consells per a cuinar una Orada sencera a la brasa

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un peix fàcil de preparar i que no sol quedar sec gràcies al seu contingut de greix.

 • Pots farcir-la pel budell perquè agafe més sabor. Per exemple, amb un poc d'all untat a l'interior i unes rodanxes de llima.
 • Fes-li un parell de talls poc profunds perquè la calor penetre millor.
 • Prova a acompanyar-la amb una marinada de llima i oli d'oliva. Afig-la al principi i a mitjan procés amb un pinzell.

Consells per a un Llobarro obert a la brasa

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

És la manera més habitual de cuinar este tipus de peix a la brasa.

 • Recorda que per a cuinar-lo correctament has de posar el peix a la graella amb la pell cap avall, cap a les brases.
 • Per a aconseguir un efecte cruixent, pots torrar la pell un parell de minuts deixant la graella en contacte amb les brases.
 • Condimenta'l al gust per a donar-li el sabor que t'agrada. Pots fer una allada, una salsa de tomaca i alfàbega o una altra salsa més exòtica com la de mango i coriandre, etc.

Consells per a la Corbina en filets

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

La corbina és un peix semigràs que complix molt bé a la brasa.

 • La forma correcta de cuinar-la és com el llobarro, començant amb la pell cap avall, cap a les brases.
 • Assaona-la al gust. Per exemple, amb all, vitet i un poc d'oli d'oliva. També la pots maridar amb una salsa de llima i mantega. Per a un plat encara més nutritiu i complet, afig un poc de bròcoli o coliflor que pots cuinar també a la brasa. O si ho preferixes, uns espàrrecs silvestres.
 • Amanix amb suc de llima abans de servir, està deliciosa!

Filets de salmó

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Este peix blau és ric en proteïnes d'alta qualitat. És ric en vitamina D i minerals com el iode, magnesi, fòsfor, seleni, ferro i calci. Cuinar el salmó a la brasa realça el seu sabor natural, anima't a tastar-lo!

Consells

 • Col·loca unes rodanxes de taronja o llima sobre la graella i, després, col·loca el filet de salmó amb la pell cap avall sobre estes rodanxes. D'esta manera, evitaràs que el peix es quede apegat a la graella.
 • Quan comence a torrar-se la pell, gira'l sobre el llit de rodanxes de llima i taronja.
 • Procura no torrar-lo massa per a mantindre la suculència i evitar que quede sec.
 • Assaona els lloms amb una marinada feta amb suc de taronja, de llima, la salsa de soja i la mostassa, que marida a la perfecció amb este peix blau.
 • Atrevix-te a realçar el sabor del salmó amb alguna de les nostres Salses orientals.

Potes de polp cuit

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

El polp és una font rica en vitamina B2. A més, conté minerals essencials com el fòsfor, zinc, calci, magnesi, sodi i potassi. Ben fet a la brasa, destaca perquè té un marcat sabor i una textura suau molt agradable al paladar. Segur que ho encertes!

Consells

 • El moment correcte de posar el polp a la graella és quan les brases deixen de tirar fum i estiguen ben calentes.
 • Col·loca les potes sempre senceres a la graella i gira-les, entre 3 i 5 minuts per cada cara, fins que queden daurades.
 • Talla en rodanxes les potes de polp, condimenta amb sal grossa o en escates (no tires la sal fins que el tragues del foc, així mantindràs el seu suc i no quedarà sec) i afig un fil d'oli d'oliva.
 • Un suggeriment de guarnició és servir-lo amb un parmentier (un puré de creïlles i formatge).
 • És important que no se't quede fred. Per a disfrutar-lo en tota la seua plenitud de sabor i textura, servix-lo sempre immediatament després de traure'l de la graella.

Sépia

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Disfrutar d'una sépia a la brasa és aprofitar el seu alt valor nutricional: és una font de vitamines A, B i E i de minerals com el seleni, el calci o el iode. Disfruta de la carn ferma i el sabor únic de la sépia a la brasa.

Consells

 • Col·loca-la tan prop de les brases com siga possible i cuina entre 2-3 minuts per cada costat, encara que este temps pot variar depenent de la grossor de la peça.
 • Unta amb un poc de condiment d'all i julivert, la qual cosa evitarà que s'apegue a la graella i li donarà un toc de sabor.
 • Tira la sal després de cuinar-la per a evitar que desprenga massa aigua i s'endurisca.
 • Prepara una exquisida allada amb oli, alls ben picats i julivert picat, és el company ideal per a la sépia. També la maionesa.
 • Pots acompanyar-la amb unes verdures a la brasa o una ensalada fresca.

Gambots

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

En la teua torrada no pot faltar un poc de marisc. Uns gambots són rics en omega 3, t'aporten vitamines E i B6 i minerals com el calci, ferro, fòsfor, potassi, magnesi, seleni i iode. Cuinats a la brasa, els gambots donen la mesura del seu sabor intens i textura melosa.

Consells

 • Perquè queden al punt, col·loca'ls prop de les brases i no els deixes més d'un minut per cada costat. Han de quedar daurats per fora i melosos per dins.
 • Pots maridar-los amb un poc d'all i julivert en oli, que els donarà un toc de sabor.
 • Pots servir-los en broquetes, alternant amb altres verdures.

Creïlles i cebes a la brasa

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un acompanyament que mai falla per al teu peix és cuinar unes creïlles i cebes també a la brasa. Per a fer-ho, embolica en paper d'alumini cebes i creïlles punxades amb una forqueta i col·loca-les entre les brases. Deixa que es cuinen al voltant de 40 minuts.

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Altres recomanacions

Per a obrir boca mentre es fan les brases, fes una ullada a la nostra selecció d'Aperitius per als teus pícnics i reunions a l'aire lliure.

Si t'agrada el llobarro, pren nota d'esta Recepta de Llobarro amb vinagreta i cloïsses.

Prepara't un Polvo à Lagareiro, un plat tradicional portugués que es prepara al forn.