Cabecera Arroz Vaporizado

Arròs vaporitzat, l'arròs que no se'n passa!

22 de març de 2024

Coneixes el nostre Arròs vaporitzat? El primer que crida l'atenció és que no se'n passa quan es cuina i sempre queda molt solt. Si busques un arròs indicat per a ensalades i guarnicions, esta és la millor elecció. També si el necessites per a menjars per a emportar o per a guardar a la nevera, ja que manté la textura amb el temps i es queda solt. No falla mai!

Vols saber-ho tot sobre l'Arròs vaporitzat? Et contem les seues principals característiques i et donem un parell de receptes perquè el disfrutes al màxim.

Si busques informació sobre altres tipus d'arrossos, en tenim una àmplia varietat.

Característiques de l'Arròs vaporitzat Hacendado

L'arròs vaporitzat s'obté després de sotmetre l'arròs amb pellorfa a un remull de 60 °C, seguit d'una forta pressió de vapor que elimina part del midó, i així conserva les vitamines i sals minerals que els arrossos tradicionals perden quan els polixen.

Esta tècnica, que es realitzava de manera artesanal en regions com el Pakistan, l'Índia i Birmània, consistia a banyar l'arròs en aigua i després calfar-lo i secar-lo al sol, amb la qual cosa es va descobrir que millorava la conservació de l'arròs.

L'arròs vaporitzat oferix un avantatge substancial a l'hora de cuinar-lo. Com et comentàvem, no se'n passa i no s'apega, de manera que els grans queden sempre solts. Com indica l'envàs de l'arròs vaporitzat Hacendado, si abans d'acabar la cocció veus que li falta caldo o que l'arròs no està al punt, sempre pots afegir més aigua sense problemes i fins i tot deixar-lo coure tot el temps que necessites fins que es consumisca el caldo.

A més, l'arròs vaporitzat no absorbix tants greixos com l'arròs normal a causa de la reducció de part del midó, la qual cosa el convertix en un arròs més saludable. Té el mateix valor nutritiu i el mateix color daurat que l'arròs integral, i els dos afavorixen la funció digestiva.

2 receptes amb Arròs vaporitzat Hacendado

Arròs amb tomaca, mozzarella i pesto (per a 4 persones)

Arroz con tomate, mozzarella y pesto  con arroz vaporizado de Mercadona

1. Sofrig en oli d'oliva 120 g de ceba congelada i 20 g d'all congelat fins que adquirisquen un lleuger to daurat.

2. Afig 1 llanda de tomaca trossejada i 3 cullerades de tomaca fregida. Continua sofregint.

3. Agrega 700 ml d'aigua i que la mescla arribe a bullir.

4. Incorpora 300 g d'arròs vaporitzat i cuina durant uns 15 minuts fins que quede cuit.

5. Passat este temps, trau-lo del foc i afig 50 g de mantega, 60 g de formatge grana padano ratllat al gust i mig pot de tomaques seques picades. Mescla-ho tot bé i assaona-ho amb sal i pebre.

6. Acompanya-ho de 2 rodanxes de mozzarella de búfala i col·loca per damunt 6 cullerades de salsa pesto. Ja està a punt per a servir!

Bol d'arròs amb alvocat i ou (per a 4 persones)

Bol de arroz con aguacate y huevo con arroz vaporizado de Mercadona

1. Bull aigua abundant en una olla i afig sal. Cuina 200 g d'arròs vaporitzat durant, aproximadament, 15 minuts fins que estiga cuit. Una vegada cuit, renta'l amb aigua freda i cola'l.

2. En un recipient gran, mescla l'arròs amb 1 llanda de dacsa i 2 tomaques picades. Condimenta amb 3 cullerades de salsa de soja i pebre al gust.

3. Cuina 4 ous a la planxa en una paella amb un poc d'oli i salpebra'ls.

4. Porta l'arròs a un bol, pela 2 alvocats i lleva'ls el pinyol, talla'ls en rodanxes i col·loca'ls sobre l'arròs. Condimenta amb un poc de llima, sal, pebre i un rajolí d'oli d'oliva.

5. Agrega unes rodanxes de ravenets al gust.

6. Col·loca els ous sobre la mescla i empolvora amb llavors de sèsam i coriandre abans de servir.

Altres recomanacions

Ací tens 13 receptes per als sopars equilibrats. Algunes les pots preparar amb arròs vaporitzat. Consulta-les.

T'agraden els Dàtils? Et donem 6 receptes.

Descobrix tots els sabors de les nostres Salses per a sucar.