Et presentem els nostres diferents tipus d'arròs i una recepta per cada un.

Varietat d'arrossos per a cuinar els teus plats favorits

22 de març de 2024

Quin és el teu arròs favorit? Llarg, basmati, integral...? Ens submergirem en la riquesa i la diversitat d'un dels aliments més versàtils i apreciats en el món: l'arròs, amb l'àmplia varietat que t'oferim en Mercadona.

Tenim opcions que satisfan tots els paladars, adequades per als plats més variats: des dels més tradicionals fins a preparacions més innovadores, l'arròs és un ingredient versàtil que s'adapta a qualsevol recepta que et proposes. Te'n suggerim una per cada tipus d'arròs. T'apuntes?

Una recepta amb cada un dels nostres arrossos

Arròs llarg

Cuina amb arròs llarg, una opció lleugera i versàtil. És l'arròs més consumit en tot el món. Després de la cocció, oferix una textura solta i consistent, molt apetible. Servix-lo com a guarnició, en ensalades refrescants o en receptes de cuina internacional. Atrevix-te a experimentar, n'hi ha moltes possibilitats!

Arròs llarg estil pilaf (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Renta 1 got d'arròs llarg fins que l'aigua isca neta.

2. Talla 2 xulles de corder en quadrats xicotets, assaona amb sal i pebre i escampa per damunt un toc de canyella i comí.

3. Prepara una cassola amb un poc d'oli, afig 2 grans d'all picats i, a continuació, incorpora la carn per a daurar.

4. Ratlla 1 ceba i 3 carlotes, i afig-les a la cassola. Quan estiguen calfades, afig 50 g de mantega i, una vegada estiga tot bullit, 60 g de panses al gust i 1 gra de clau.

5. Afig l'arròs rentat i mescla-ho bé. Aboca 500 ml de caldo de pollastre ben calent i deixa que bulla. Cuina a foc intens durant 10 minuts. Quan quasi tot el caldo s'haja evaporat, tapa i reduïx el foc al mínim. Cuina 5 minuts més, apaga el foc i deixa que repose.

6. Servix en el plat i empolvora amb unes fulles d'herba-sana picada. A punt per a disfrutar!

Arròs redó

L'arròs redó és popular per l'excel·lent capacitat d'absorció i transmissió de sabors que té. Et brinda una textura cremosa, perfecta per a plats tradicionals, i també per a receptes que requerixen intensificar el sabor dels seus ingredients. La seua versatilitat el convertix en l'acompanyament ideal per a una àmplia varietat de preparacions culinàries, des de clàssics casolans fins a plats més elaborats. A tu, com t'agrada més?

Arròs amb llet (per a 4 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Bull 3 L de llet. Talla la corfa d'una llima i afig-la amb 1 rama de canyella, 2 gotes d'aroma de vainilla i un poc de sal.

2. Incorpora 150 g d'arròs redó a la llet calenta i remou suaument durant 30 minuts de manera continuada.

3. Afig 125 g de mantega i continua removent durant 40 minuts més a foc molt baix.

4. Augmenta lleugerament el foc i afig 300 g de sucre.

5. Dividix l'arròs en recipients individuals i deixa que es refrede a temperatura ambient.

6. Decora empolvorant lleugerament amb canyella en pols abans de servir.

Arròs vaporitzat

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Un arròs que no se'n passa, no s'apega i sempre queda solt. Els grans queden solts i oferix una conservació excel·lent, per la qual cosa resulta perfecte per a ensalades, guarnicions i menjars per a emportar o guardar. A més, com que s'ha reduït part del midó, no absorbix tants greixos.

Vols conéixer dos receptes amb Arròs vaporitzat?

Arròs basmati

Este arròs és una joia culinària coneguda pel seu caràcter aromàtic i els grans fins i extrallargs. Una opció exquisida tant per a consumir sol com per a acompanyar diferents plats. A més de ser una excel·lent guarnició, funciona de meravella en ensalades i receptes de cuina oriental.

Pollastre tikka masala amb arròs basmati (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Talla un pit de pollastre en tires, assaona amb sal i pebre i salta en una paella amb un poc d'oli.

2. Una vegada que les tires de pollastre estiguen quasi cuinades, afig 1 paquet de salsa tikka masala i deixa bullir durant 5 minuts.

3. Bull 250 g d'arròs basmati en abundant aigua salada durant 10 minuts i escorre'l.

4. Servix el pollastre amb l'arròs. Si vols, pots empolvorar amb coriandre fresc picat.

Arròs integral

Com que té un contingut abundant en fibra, l'arròs integral és una opció més assaciadora, ja que es digerix més lentament que l'arròs blanc. Aprén a incorporar este versàtil ingredient en els teus plats favorits.

Ensalada d'arròs integral amb formatge feta (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Bull 200 g d'arròs integral en aigua abundant. Una vegada cuit, escorre'l i eixuga'l ràpidament (uns 35 minuts de cocció).

2. En un recipient adequat, mescla l'arròs amb 25 g de ruca i 10 tomaques cherry tallades per la meitat.

3. Afig un quart de ceba morada tallada en juliana fina, 1 cogombre tallat a cubs, 3 cullerades d'olives negres partides a rodanxes, 75 g de formatge feta i un toc d'herba-sana.

4. Assaona amb sal i pebre al gust i condimenta amb oli d'oliva.

Quins altres tipus d'arròs pots trobar en Mercadona?

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Per als dies en què vas amb pressa o si busques més comoditat en les teues preparacions, posem a la teua disposició altres opcions d'arròs que pràcticament estan a punt per a menjar. Només s'ha de calfar en la paella o el microones i ja està!

  • Gotet d'arròs blanc cuit
  • Gotet d'arròs basmati
  • Gotet d'arròs integral
  • Arròs precuit ultracongelat. Presentat en 6 còmodes paquets individuals, per a dosificar la quantitat que necessites en cada moment.

I si busques altres alternatives a l'arròs, tasta este Gotet de quinoa blanca i roja.

Alguns consells per a l'elaboració de l'arròs

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Amb milers de varietats disponibles, l'arròs oferix una àmplia gamma de sabors, textures i colors. A més de la seua diversitat culinària, l'arròs és una excel·lent font d'energia, ja que proporciona carbohidrats complexos essencials per a una dieta equilibrada.

Quina és la proporció correcta entre arròs i aigua?

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

És un dels dubtes típics del cuiner d'arròs inexpert. A l'hora de preparar un arròs, la proporció d'aigua és clau per a obtindre resultats òptims, encara que pot variar segons el tipus d'arròs i les preferències personals. Com a regla general, la recomanació és:

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Si parlem de mètodes de cocció, és convenient saber que l'arròs es pot preparar de diverses maneres, siga bullit, al vapor o en una olla arrossera. Cada mètode influïx en la textura i el sabor de l'arròs, la qual cosa brinda opcions per a adaptar-se a diferents gustos i receptes.

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Un pas fonamental abans de cuinar l'arròs és rentar-lo adequadament. Este procés elimina l'excés de midó de la superfície dels grans, i així s'evita una textura apegalosa i poc desitjable. A més, rentar l'arròs en aigua corrent ajuda a eliminar impureses que hi puguen haver a causa del processament o emmagatzematge a casa. Així, garantim un arròs net i de qualitat per a consumir, la qual cosa contribuïx a una experiència culinària més satisfactòria.

Altres recomanacions

T'animes a preparar esta Paella de carn i verdures? Utilitza arròs redó, seguix les nostres indicacions i t'eixirà deliciosa.

Coneixes el Tabule oriental de Mercadona? Està boníssim i no necessites calfar-lo.

Amb les nostres Llavors pots enriquir els teus plats del dia a dia. Sèsam, lli, xia... Tasta-les!