Variedad de semillas en tu Mercadona

Coneix les nostres llavors i com prendre-les

31 de gener de 2024

A les nostres botigues pots trobar la nostra selecció de llavors: Sèsam, Lli, Mescla de llavors i Xia. Disfruta de tots els seus beneficis, perquè són ideals per a prendre soles o per a enriquir els teus plats del dia.

Llavors de sèsam

Les llavors de sèsam, també conegudes com a ajonjolí, són xicotetes joies nutricionals. Estes llavors, que varien en color des de blanc fins a negre, són àmpliament reconegudes per la seua versatilitat culinària i els impressionants beneficis que tenen per a la salut, ja que conté nutrients com el calci i el ferro i, a més, és un potent antioxidant.

Com consumir les Llavors de Sèsam?

  • Llavors torrades: pots empolvorar-les sobre ensalades, sopes o plats principals per a afegir sabor i un toc cruixent. Pots fins i tot incloure-les en rebosteria i pans per a donar-los un toc molt especial.
  • Barretes de sèsam: Es poden crear barres energètiques combinant llavors de sèsam amb fruita seca i mel.

Llavors de Lli

Les llavors de lli, també conegudes com a llinosa, són xicotetes meravelles de color marró daurat i amb forma ovalada. Es considera un superaliment gràcies als abundants beneficis que té per a la salut i un perfil nutricional excepcional.

Conté fibra que ajuda a la salut digestiva i també compostos antioxidants i àcids grassos omega-3.

Com consumir les Llavors de Lli?

  • Llavors senceres: afig-les ensalades, batuts, iogurts o cereals.
  • Per a obtindre una textura més cruixent, afig-les també als teus pans o rebosteria.
  • Llavors macerades: pots també macerar una o dos cullerades durant unes hores en líquid (aigua, beguda vegetal, suc…) i prendre-les soles o com a complement als teus menjars.

Mescla de Llavors

Es tracta d'una combinació perfecta de 5 llavors (lli, sèsam, rosella, pipes de gira-sol i pipes de carabassa) que aporten gran quantitat de beneficis a més de proporcionar originalitat i donar un sabor boníssim als teus plats. Afig-les per a aportar un toc cruixent fins i tot en rebosteria i pans,

A més dels beneficis de les llavors de sèsam i lli, les llavors de rosella ens aporten antioxidants al nostre cos. Les de gira-sol, vitamina E, i les de carabassa, magnesi, important per a la pell i els ossos.

Llavors de Xia

Esta llavor comestible és originària d'Amèrica Central, sobretot de Mèxic i Guatemala. És xicoteta i ovalada, de color marró fosc o grisenc. Durant segles ha servit com a font d'aliment i medicina.
El millor de tot és que és molt fàcil incloure-la en la teua alimentació. El seu sabor suau la convertix en un ingredient molt versàtil que pots combinar amb una gran varietat d'aliments. Cal que ho tingues en compte per a planificar la teua cistella equilibrada.

Com consumir les Llavors de Xia?

Si vols aprofitar tots els beneficis saludables que oferixen les Llavors de Xia, et recomanem prendre'n 2 cullerades soperes al dia en alguna d'estes modalitats:

  • Llavors senceres: agrega a ensalades, batuts, iogurts, cereals, batuts de fruita (smothies).
  • Per a obtindre una textura més cruixent, afig-les als teus pans o rebosteria.
  • Llavors macerades: Per a un poder assaciador, pots també macerar-ne una o dos cullerades durant unes hores en líquid (aigua, beguda vegetal, suc…) i prendre-les soles o com a complement als teus menjars.

Si vols saber altres maneres de prendre estes llavors de xia, et presentem 5 receptes saludables i molt fàcils de preparar per al teu dia a dia.

Altres recomanacions

Per a enriquir encara més la teua dieta, et recomanem també la Quinoa de Mercadona, font de proteïnes i fibra i que, a més, pots utilitzar en sopes, ensalades i arrossos.

Completa els teus plats amb fruita seca per a una dieta equilibrada.

També tens l'opció de donar a les teues receptes infinites possibilitats amb la nostra soja texturitzada.