Has tastat la soja texturitzada? És una font de proteïnes que val la pena assaborir si encara no ho has fet.
Sol prendre's com a substituta de la carn picada, així que oferix moltes possibilitats per a utilitzar-la en diferents plats: fajitas, tacos, burritos, pasta amb bolonyesa, lasanya, canelons, empanades, albergines farcides i fins i tot hamburgueses i mandonguilles.
Característiques de la soja texturitzada
La soja texturitzada destaca per les característiques següents:
- Té un sabor suau.
- És una font deliciosa de fibra i de proteïnes.
- No es tracta d'un producte exclusiu per a dietes vegetarianes / veganes, sinó que va dirigit a tot tipus de públic, ja que és una manera diferent de consumir els teus plats favorits.
Instruccions abans de cuinar-la
Com s'ha de fer: abans d'elaborar el plat, cobriu-la amb aigua durant 20 minuts perquè s'hidrate. Posteriorment, podeu començar a cuinar-la.
Idees de receptes amb soja texturitzada
La soja texturitzada és un aliment fàcil de cuinar i molt versàtil, que podem disfrutar en una gran quantitat de receptes, veganes i de tot tipus. Et detallem els passos que s'han de seguir, pren nota!
Nyoquis amb verdures i soja
Ingredients per a 4 persones:
1. Cou 500 g de nyoquis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar davall de l'aigua.
2. Calfa amb un poc d'oli i sal 200 g de carabasseta, tomaca seca al gust, 200 g de bolets i 2 grans d'all.
3. Mescla al foc durant 2 minuts amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g d'olives sense pinyol, 100 g d'espinacs i 20 g d'herba-sana.
4. Mescla al gust amb la pasta i empolvora amb formatge.
Burrito amb soja texturitzada
Ingredients per a 2 persones:
1. Calfa 200 g de ceba morada, 100 g de pimentó roig i 100 g de pimentó verd amb un poc d'oli i sal.
2. Mescla al foc durant 2 minuts amb 200 g de soja texturitzada i 200 g de fesols rojos.
3. Mescla en fred amb el comí, 3 pimentons semipicants, el coriandre, 100 g de dacsa i 95 g de guacamole. Adoba-ho amb un poc de llima.
4. Farcix els burritos.
Albergines farcides de soja i pimentons
Ingredients per a 4 persones:
1. Partix per la meitat, rostix al forn i buida la polpa de 3 o 4 albergines.
2. Calfa amb un poc d'oli i sal 40 g de pinyons fregits, 50 g d'api, 100 g de ceba roja, 100 g de pimentó roig, 100 g de verd i 100 g de groc.
3. Mescla al foc durant 2 minuts amb la polpa de les albergines, 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de tomaca fregida, 100 g d'olives verdes i negres i 20 g de tàperes.
4. Farcix cada una de les meitats de l'albergina amb la mescla.
Mandonguilles de soja texturitzada
Ingredients per a 4 persones:
1. Calfa amb un poc d'oli 150 g de ceba, 2 grans d'all i un poc de julivert. Afig-ho a 500 g de soja texturitzada hidratada.
2. Tritura fins que quede com una pasta.
3. Fes boletes amb la mescla i passa-les per farina.
4. Frig-les en oli.
5. Servix acompanyades de la salsa de formatge. Per a preparar-la: calfa 300 ml de llet amb 350 g de formatge ratllat, fins que este es diluïsca i quede tipus crema. Per a aconseguir una salsa més lleugera, afig més llet.
Espaguetis amb bolonyesa de soja
Ingredients per a 2 persones:
1. Cou 250 g d'espaguetis segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar davall de l'aigua.
2. Calfa l'api, 200 g de carlota i 200 g de ceba amb poca sal.
3. Mescla amb 200 g de soja texturitzada hidratada i 600 g de tomaca fregida durant 2 minuts.
4. Mescla amb la pasta al gust i empolvora amb formatge.
Macarrons amb soja, dacsa i pésols
Ingredients per a 2 persones:
1. Cou 250 g de macarrons segons les indicacions del fabricant, sense oli i sense refredar davall de l'aigua.
2. Calfa amb un poc d'oli i sal 100 g de ceba, 100 g de carlota, 250 g de tomaca de pera picada i el pebre negre.
3. Mescla al foc durant 2 minuts amb 200 g de soja texturitzada hidratada, 100 g de pésols, 100 g de dacsa i 20 g d'alfàbega.
4. Mescla al gust amb la pasta i empolvora amb formatge.
Altres recomanacions
Si t'interessen els productes rics en proteïnes, tasta les +Proteïnes Hacendado, una gamma de postres de sabor i textura exquisits.