T'agrada cuinar amb Quinoa? En els últims anys, este aliment ha guanyat popularitat i s'usa cada vegada més en diferents receptes. Les raons? La seua versatilitat i els nombrosos beneficis que té per a la nostra salut.
Encara que es consumix com un gra, en realitat la Quinoa és una llavor que ha conquistat tants paladars gràcies al seu sabor únic, amb un lleuger toc a anou i una textura lleugera i esponjosa.
Saps que este aliment destaca per ser una de les fonts vegetals més riques en proteïnes? Per això, és ideal per a tot tipus de dietes, incloses les vegetarianes i veganes. A més, també és apta per a persones celíaques, com a alternativa als cereals tradicionals, ja que és naturalment lliure de gluten.
D'altra banda, la quinoa és una excel·lent font de fibra, per la qual cosa afavorix la digestió, i és rica en vitamina B.
Pots consumir quinoa tant en el desdejuni com en el dinar o el sopar, és ideal en sopes, plats principals i ensalades. Perquè aprofites al màxim els seus avantatges i el seu exquisit sabor, et suggerim tres receptes amb este meravellós ingredient. No te les perdes!
Com s'usa
- Es recomana llavar la quinoa prèviament amb aigua abundant.
- Bull tres parts d'aigua i una part de quinoa.
- Cou al gust (aproximadament 10 minuts).
3 receptes amb Quinoa (per a 2 persones)
Granola de quinoa, anous i cacau
1. Remulla 200 g de quinoa durant 2 hores en aigua abundant. Cola, eixuga amb paper de cuina i estén sobre una safata amb paper vegetal.
2. Enforna durant uns 20 minuts a 160 °C, més o menys, fins que la quinoa quede seca i cruixent.
3. Bull aigua amb 1 cullerada de sucre moreno durant 1 minut.
4. Mescla tots els ingredients molt bé: la quinoa enfornada, 200 g de flocs d'avena, 150 g d'ametles laminades, 150 g més d'anous picades, 1 cullerada de cacau pur, 30 g d'oli de coco, 1 culleradeta de sal i el xarop de sucre que hem preparat.
5. Disposa el conjunt en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna durant 20 o 30 minuts.
6. Gira la granola i torna a ficar-la al forn 20 minuts més perquè es torre completament.
7. Quan estiga a punt, retira del forn, col·loca paper vegetal per damunt i pressiona lleugerament la granola.
8. Deixa que es refrede i a disfrutar!
Risotto de quinoa amb bolets
1. Sofrig en una paella mitja ceba dolça i 2 grans d'all picats finament amb un fil d'oli. Afig 200 g de saltat de bolets congelat, salta durant uns 5 minuts i deixa que els bolets solten l'aigua.
2. Afig 1 culleradeta de timó i 250 g de quinoa prèviament llavada. Mescla a foc mitjà.
3. Afig 50 g de salsa de soja i immediatament 100 ml de vi blanc (aproximadament 1 got). Deixa evaporar 2 minuts.
4. Quan vaja secant-se la quinoa, afig 1 litre d'aigua a poc a poc, removent i deixant que es cuine.
5. Quan la quinoa estiga cuita, retira del foc i afig 50 g de mantega i 50 g de formatge grana padano ratllat, mentre encara estiga calent.
6. Mescla-ho molt bé, regirant per a crear una quinoa molt cremosa.
7. Mentre reposa, afig un rajolí d'oli d'oliva en una paella i deixa que es calfe bé. Afig 200 g del mix intens de bolets frescos i salta-ho.
8. Mescla la meitat dels bolets amb la quinoa i deixa la resta per a decorar per damunt.
9. Servix de seguida i empolvora amb més grana padano ratllat al gust.
Tabulé de quinoa
1. Cou 150 g de quinoa en 450 ml d'aigua amb un polsim de sal fins que estiga ben cuita. Escorre i refreda.
2. Col·loca en un bol uns 50 ml d'oli, 1 gra d'all molt picat, el suc i la ratlladura d'una llima i un polsim de sal.
3. Pica fi una miqueta de julivert i d'herba-sana. Talla 1 cogombre llavat en cubs i 150 g de tomaques cherry en quarts.
4. Mescla la quinoa amb les verdures i les herbes.
5. Afig el condiment de llima i mescla-ho molt bé. Servix fred.
Altres recomanacions
Descobrix tota la nostra proposta de productes sense gluten aptes per a persones celíaques.
Et donem unes bones idees de consum amb Tahina, la pasta de llavors de sèsam procedent de l'Orient Mitjà.
Vols conéixer 5 delicioses receptes amb llavors de xia?