El sabor més profund del mar arribarà a la teua cuina si tries el nostre abadejo en salaó a granel.

Abadejo en salaó a granel (Península i Balears)

23 de març de 2018

L’abadejo en salaó a granel de Mercadona és un peix ideal per a cuinar de forma nutritiva.

L’abadejo en salaó està present en les dietes d'Occident des de fa molts segles. La seua expansió global es deu a la seua excel·lent conservació a la sal, amb la qual millora fins i tot el seu sabor i manté totes les seues propietats.

L’abadejo en salaó és un peix que s'utilitza per a preparar gran quantitat de receptes tradicionals, especialment en Quaresma i Setmana Santa. El podràs consumir en fred, a la planxa, fregit i en salsa, en guisats i potatges o cuinat al forn. Així com en altres plats com croquetes, bunyols, cremes o arrossos.

L’abadejo a granel per a un consum tradicional

Tradicionalment, l’abadejo s'ha comprat a granel i així és com te l’oferim ara en Mercadona. El seu mètode de conservació a la sal fa que siga perfecte per a emmagatzemar-lo durant llargs períodes de temps. Així, ha sigut un aliment que ha perdurat al Mediterrani, en les zones d'interior d'Europa i en molts altres llocs. Podràs trobar-lo de diferents formes com són les fulles, els lloms, els trossos, les molles o les cocotxes.

Diferents presentacions de l’abadejo en salaó

A Mercadona trobaràs diferents tipus d’abadejo en salaó que poden adaptar-se a una gran diversitat de plats i formes de cocció. Les fulles grans amb cua són ideals per a preparar tot tipus de plats com l’abadejo a la riojana, a la biscaïna o l’abadejo ajoarriero de la zona nord. Els lloms, per la seua banda, són especials per al forn, mentre que els trossos o les molles estan recomanats per a plats tradicionals com poden ser els bunyols, les croquetes o les mandonguilles. Finalment, si vols donar-li un toc més selecte als teus plats, et recomanem que optes per les suaus i delicioses cocotxes.

Propietats de l’abadejo en salaó

L’abadejo és un peix blanc que viu en les aigües fredes de l'Atlàntic Nord, el Cantàbric o Escandinàvia. Es caracteritza per tindre un baix contingut en greixos saturats i alt contingut d'àcids grassos Omega 3. A més, té alt contingut en proteïnes i vitamines del grup B i D.

Les seues característiques nutricionals i la seua versatilitat l’han convertit en un dels peixos consumits des de l'època dels romans.

L’abadejo en salaó té una alta quantitat de sal. Per això, les persones amb hipertensió arterial o alteracions en la retenció de líquids han de consumir-lo amb moderació i el procés de dessalació ha de fer-se exhaustivament.

Com dessalar l’abadejo

Si t'agrada veure el procés real de dessalar l’abadejo, et deixem un vídeo perquè no se t'escape cap detall:

A continuació, et deixem per a descarregar el procés de dessalar l’abadejo pas a pas i dos senzilles i saboroses receptes perquè cuines abadejo ajoarriero o abadejo a la riojana.

Bacalao salado Península

Altres recomanacions

Vols saber més sobre l’abadejo en salaó? Coneix les propietats nutricionals que aporta a la nostra dieta. També, recomanem conéixer el peix de Mercadona per la seua varietat, preu i frescor.