Descobrix les millores de qualitat del nostre pepperoni en rodanxes i aprén a preparar estes receptes.

6 receptes per a disfrutar del Pepperoni

16 de febrer de 2023

Coneixes el nostre Pepperoni? Fins fa poc t'oferíem altres opcions de Pepperoni a les nostres botigues, i ara t'ho posem més fàcil amb este nou ingredient perfecte per a utilitzar-lo en les pizzes i, al mateix temps, donar curs a la imaginació. De manera que pugues consumir el que necessites i al teu gust.

Per això, gràcies al seu tancament zip, facilitem la conservació del producte, que manté la qualitat òptima per a quan necessitem tornar a utilitzar-lo.

El Pepperoni és un embotit curat. A pesar del seu nom, va sorgir als Estats Units. Està inspirat en el salami italià, amb una picada més fina, un toc a mostassa i un poc picant.

Normalment se sol consumir en pizza, però té moltes més possibilitats. Vols conéixer-les?

6 idees per a cuinar amb Pepperoni

Pizza amb pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 1 massa de pizza.
  • 50 g de pepperoni.
  • 1 cullerada sopera de tomaca fregida.
  • 1 cullerada de postres d'orenga.
  • 90 g de pimentons tricolor.
  • 150 g de mozzarella ratllada.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a màxima potència.

2. Estén la base de pizza sobre una safata per a forn.

3. Cobrix la base amb tomaca i empolvora una culleradeta d'orenga.

4. Talla a tires fines un poc de cada pimentó.

5. Estén el formatge per tota la pizza i repartix per damunt les tires de pimentons.

6. Disposa les rodanxes de pepperoni sobre la pizza.

7. Fica-ho al forn uns 10 o 15 minuts (depenent de la potència del forn) i servix.

Ous al plat amb pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 4 ous.
  • 40 g de pepperoni.
  • 120 g de fritada.
  • 1 culleradeta de postres de julivert.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a 180 °C.

2. En un recipient apte per a forn, aboca la fritada i porta al forn perquè agafe temperatura uns 5 minuts.

3. Trau el recipient del forn i prepara la fritada amb una cullera, en 4 espais, per a evitar que els rovells s'amunteguen.

4. Trenca els ous i aboca'ls al recipient. Disposa el pepperoni.

5. Fica-ho al forn a 160 °C, controlant que la clara quede cuita i el rovell al gust (entre 5 i 8 minuts, aproximadament).

6. Retira, salpebra lleugerament i empolvora amb julivert acabat de picar.

Croquetes d'arròs, mozzarella i pepperoni

Ingredients per a 6-8 unitats

  • 250 g d'arròs redó.
  • 450 ml d'aigua.
  • 50 ml de vi blanc.
  • 15 g de mantega.
  • 45 g de pepperoni.
  • 60 g de formatge mozzarella.
  • Ous (els que calguen).
  • Pa ratllat (el que calga).

Pas a pas

1. En una olla, fon la mantega i aboca l'arròs, i remou fins que agafe un color transparent.

2. Banya l'arròs amb el vi blanc, sense deixar de remoure.

3. Afig l'aigua i cuina a foc fort uns 10 minuts. Sala quan comence a bullir.

4. Quan l'arròs comence a apuntar, baixa el foc i tapa l'olla. Cuina uns 5 minuts més fins que l'arròs se seque bé. Reserva fins que vaja perdent temperatura.

5. Estén tot l'arròs en una capa tan fina com siga possible i cobrix molt bé amb paper film perquè no se seque. Refreda un parell d'hores a la nevera.

6. Una vegada refredat l'arròs, prepara unes boletes amb les mans, amb un buit al centre.

7. Col·loca en el buit les rodanxes de pepperoni trossejades i amb el formatge mozzarella (o el que més t'agrade).

8. Acaba de cobrir el farciment amb l'arròs, de manera que el farciment quede al centre. Compacta.

9. Banya les boles en ou i cobrix bé amb pa.

10. Frig en oli abundant, que cobrisca bé, a uns 170 °C, fins que les croquetes es dauren bé.

Albergines amb mel farcides de pepperoni i ricotta

Ingredients per a 4 peces

  • 1 albergina.
  • 1 cullerada sopera de mel.
  • 60 g de ricotta.
  • 30 g de pepperoni.
  • 10 g ruca.
  • 7 ametles.

Pas a pas

1. Precalfa el forn a 200 °C.

2. Talla l'albergina longitudinalment de manera que ens queden 4 tallades ben grans.

3. Disposa en paper de forn un poc d'oli i un polsim de sal i enforna uns deu minuts.

4. Trau-ho del forn i, amb un pinzell de cuina, pinta una de les cares amb una miqueta de mel i enforna de nou 5 minuts més.

5. Amb les albergines temperades, col·loca una base de ruca, una cullerada de ricotta i un parell de tallades de pepperoni.

6. Doblega l'albergina sobre si mateixa i tanca-la amb un furgadents.

7. Empolvora amb ametla picada.

Hèlices amb pepperoni

Ingredients per a 2 persones

  • 200 g d'hèlices.
  • 200 g de tomaca natural triturada.
  • 100 g ceba dolça.
  • 1 cullerada sopera d'orenga.
  • 40 g de pepperoni.
  • Grana padano al gust.

Pas a pas

1. Pica molt fina mitja ceba dolça i calfa en un fil d'oli.

2. Quan la ceba comence a quedar transparent, afig la tomaca i salpebra.

3. Frig el conjunt uns 10 minuts. A mitjan cocció, afig les tallades de pepperoni en la salsa i l'orenga.

4. Bull la pasta en aigua salada abundant uns 8 minuts i cola; reserva una poca aigua de cocció.

5. Mescla les hèlices amb la salsa en un recipient adequat durant un parell de minuts. Afig una miqueta d'aigua de cocció si preferiu una salsa més lleugera. Empolvora.

6. Servix en plat i empolvora amb grana padano acabat de ratllar.

Rotllets de massa fil·lo amb pepperoni i formatge feta

Ingredients per a 4 unitats

  • 2 fulles de massa fil·lo.
  • 30 g de pepperoni.
  • 40 g de formatge feta
  • 1 cullerada de postres de sèsam.
  • 20 g ruca.

Pas a pas

1. Separa, junts, 2 fulls de massa fil·lo. Talla en 4 quadrats i unta lleugerament amb oli amb un pinzell.

2. Emplena cada peça pel centre amb ruca, quatre cubs de feta i 3 rodanxes de pepperoni trossejades.

3. Embolica la massa sobre si mateixa, creant un rotllet, fixant la punta d'un extrem abraçant la de l'altre. Pinta amb oli si necessites que s'adherisca bé.

4. Empolvora amb un poc de sèsam i fica-ho al forn a 200 °C 10 o 15 minuts aproximadament, fins que es dauren els rotllets.

5. Acaba, si vols, amb una reducció de vinagre balsàmic.

Altres recomanacions

T'agraden estes receptes amb cintes de béicon? Pots preparar-les tal qual o substituir el béicon per pepperoni tallat a tires. Segur que estan delicioses amb un sabor i un toc picant diferents.

La fruita seca és fonamental per a la teua cistella equilibrada. No te n'oblides!

Descobrix les millores de qualitat en les nostres Creïlles allioli, ara més casolanes.