5 receptes amb llavors de xia per a incorporar a la teua alimentació equilibrada.

5 Receptes amb llavors de xia

26 de maig de 2023

Coneixes les Llavors de xia?, formen part de la teua dieta? Són riques en nutrients, amb proteïnes, antioxidants i alt contingut en omega 3 i fibra. A més, no contenen gluten.

Esta llavor comestible és originària d'Amèrica Central, sobretot de Mèxic i Guatemala. És xicoteta i ovalada, de color marró fosc o grisenc. Durant segles ha servit com a font d'aliment i medicina.
El millor de tot és que és molt fàcil incloure-la en la teua alimentació. El seu sabor suau la convertix en un ingredient molt versàtil que pots combinar amb una gran varietat d'aliments. Cal que ho tingues en compte per a planificar la teua cistella equilibrada.

Semillas de chía de Hacendado

Suggeriments de consum

  • Es recomana consumir 2 cullerades soperes al dia, a soles o acompanyades d'altres aliments.
  • Poden deixar-se macerar en aigua durant 6 hores i després consumir-les soles o acompanyades d'altres aliments.
  • La xia se sol consumir sencera o molta. Pots afegir-la a batuts, iogurts, ensalades, smoothies, pans… També es pot utilitzar per a fer púdings, gelatines, etc.

Conservació

  • S'ha de conservar en un lloc fresc i sec. Una vegada obert, s'ha de tancar bé i guardar en el frigorífic.

Per a facilitar-te la labor, et recomanarem 5 receptes amb estes llavors. No te les perdes!

Aprén a preparar estes 5 receptes amb llavors de xia

Llimonada de xia

Ingredientes para una Limonada de chía

Ingredients per a 2 persones

1. Remulla 2 cullerades soperes de llavors de xia en ½ litre d'aigua durant un mínim de 20 minuts, fins a aconseguir una textura més gelatinosa.

2. Esprem el suc de 4 llimes i cola'l per a evitar pinyols.

3. Mescla l'aigua i el suc de llima i posa-ho en un pitxer amb uns 500 g de gel i un manoll d'herba-sana (uns 20 g) ben llavada i trossejada.

Púding de xia amb bresquilla i ametles

Ingredientes para Pudding de chía con melocotón y almendras

Ingredients per a 1 persona

1. Remulla 2 cullerades soperes de xia en un got de llet d'ametles durant 20 minuts.

2. Tritura una llanda de bresquilles en almívar fins que quede un puré fi.

3. Pela una bresquilla i talla-la en daus.

4. Posa a torrar una cullerada sopera d'ametles laminades en una paella sense oli durant 3 o 4 minuts a foc mitjà.

5. Ompli gots o potets de vidre amb la base de la bresquilla triturada.

6. Afig la llet d'ametles amb xia.

7. Finalitza amb els daus de bresquilla i les ametles laminades.

Ensalada de ruca i canonges amb taronja i vinagreta de xia

Ingredientes para una Ensalada de rúcula y canónigos con naranja y vinagreta de chía

Ingredients per a 2 persones

1. Remulla una cullerada sopera de llavors de xia en el suc d'una taronja durant 20 minuts, aproximadament.

2. Mescla amb 5 cullerades soperes d'oli, una cullerada per a postres de mostassa de Dijon, una cullerada per a postres de mel i el julivert molt picat.

3. Prepara l'ensalada amb una bossa de ruca i canonges, una taronja amb els gallons tallats al viu, 60 g de formatge feta i 25 g d'anous.

4. Amanix amb la vinagreta de xia i empolvora amb algunes llavors per damunt.

Crema de pésols i iogurt amb llavors de xia

Ingredientes para una Crema de guisantes y yogur con semillas de chía

Ingredients per a 2 persones

1. Pica finament una ceba dolça i ofega-la en una olla amb oli fins que blanquege, uns 10 minuts.

2. Afig 300 g de pésols i, seguidament, uns 400 ml d'aigua.

3. Cou el conjunt fins que els pésols queden tendres.

4. Remulla una cullerada sopera de llavors de xia en el suc d'una llima durant uns 15 o 20 minuts.

5. Tritura la cocció dels pésols amb 5 fulles d'herba-sana amb una batedora, passa per un colador i salpebra al gust.

6. Mescla la crema de pésols amb un iogurt i les llavors de xia amb llima.

7. Emplata i acaba cada plat amb uns quants pésols cuits, un fil de iogurt, oli d'oliva, ratlladura de llima, unes fulles d'herba-sana i llavors de xia empolvorades.

Mango sticky rice amb llavors de xia

Ingredientes para Mango sticky rice con semillas de chía

Ingredients per a 2 persones

1. Remulla una cullerada sopera de xia amb 100 ml de llet de coco uns 20 o 30 minuts.

2. Calfa lleugerament la llet de coco amb una cullerada sopera de panela perquè es dissolga bé i afig de seguida un got d'arròs basmati. Mescla bé amb una cullerada de coco ratllat. Reserva i deixa refredar en la nevera.

3. Emplata l'arròs amb mig mango tallat a cubs i empolvora amb coco ratllat i llavors de xia.

Altres recomanacions

El nostre ampli assortiment de cereals contribuïx a la teua alimentació equilibrada. Quin preferixes?

Aprén els millors trucs per a cuinar la coliflor i el bròcoli i les millors receptes per a portar estos ingredients a taula.

Aprofita tots els beneficis de la fruita seca i la fruita deshidratada.