4 receptes per a condimentar amb Salsa Còctel.

4 suggeriments de Receptes amb Salsa Còctel

31 de octubre de 2023

Estàs preparat per a donar als mariscos i aperitius un toc de sabor? La Salsa Còctel és un condiment clàssic que s'utilitza sobretot per a acompanyar mariscos, com gambes, llagostins, cranc..., i altres preparacions de pollastre, ensalades, aperitius, etc.

Es distingix pel color rosa pàl·lid (per això s'anomena també Salsa Rosa) i textura cremosa. De sabor agredolç, amb predomini de notes de tomaca i maionesa, és perfecta per a ressaltar els sabors d'aliments naturals.

Es presenta en format top down de 460 ml, però en la temporada nadalenca la servim també en pots de vidre de 500 ml, per a facilitar-te el consum i dosificació en els plats.

A més, és una salsa per a tots els públics, ja que no conté gluten ni lactosa. Et donem unes idees de cuina en les quals esta salsa és fonamental. Amb què t'agrada més combinar-la?

Pas a pas per a preparar 4 receptes amb Salsa Còctel

Còctel de gambes amb Salsa Còctel

Recetas con Salsa Coktail: Cóctel de gambas con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Marca 6 gambots en una paella amb oli a foc fort, un minut per cada costat. Reserva.

2. Pica en juliana molt fina 60 g de brots tendres, 6 tomaques cherry en meitats, ½ alvocat en cubs i 2 ravenets en làmines molt fines.

3. Pela els gambots i reserva'n 2 amb la cua.

4. Mescla els brots, l'alvocat i les tomaques cherry amb 2 cullerades de Salsa Còctel i els altres 4 gambots trossejats.

5. Servix la mescla en 2 gots de còctel i acaba amb més Salsa Còctel, els ravenets i 1 gambot amb cua per cada got.

Clòtxines amb Salsa Còctel

Recetas con Salsa Coktail: Mejillones con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Neteja bé 500 g de clòtxines en aigua freda, retirant les barbes.

2. Incorpora 2 grans d'all xafats i amb pell a una olla amb un fil d'oli. Quan comencen a "ballar", incorpora les clòtxines i tapa.

3. Destapa passats 5 minuts i comprova que les clòtxines estan obertes. Reserva.

4. Pica ½ pimentó roig, ½ pimentó verd i ½ ceba dolça en daus molt xicotets i amanix amb un rajolí d'oli d'oliva.

5. Obri les clòtxines completament, deixant només la petxina amb la carn adherida.

6. Cobrix amb 1 culleradeta de la picada d'hortalisses i uns pocs crostons.

7. Acaba amb una llesqueta de Salsa Còctel en cada clòtxina.

Ensalada de pasta amb Salsa Còctel

Recetas con Salsa Coktail: Ensalada de pasta con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Cou 200 g de llacets de verdura en aigua bullent salada uns 8 minuts. Cola i refreda en aigua freda. Escorre i reserva.

2. Partix 12 tomaques cherry per la meitat i 1 mozzarella de búfala en cubs.

3. Barreja la pasta amb les tomaques, la mozzarella, 2 llandes de tonyina amb part del seu oli, 1 cullerada de tàperes i 1 llanda d'olives negres.

4. Salpebra, afig la Salsa Còctel al gust i mescla-ho bé.

Pollastre especiat amb Salsa Còctel

Recetas con Salsa Coktail: Pollo especiado con salsa cocktail

Recepta per a 2 persones

1. Trosseja 250 g de pits de pollastre en daus d'uns 4 cm cada un. Salpebra i barreja amb 2 culleradetes de comí, 1 culleradeta de canyella i 2 culleradetes de pebre roig dolç de La Vera.

2. Afig 1 iogurt grec a la barreja, el suc de ½ taronja i ratlla 1 all sencer, uns 2 cm de gingebre i la ratlladura de ½ taronja.

3. Afig 1 culleradeta de farina de dacsa, mescla-ho bé i reserva 2 hores a la nevera.

4. Retira el pollastre de la marinada i eixuga lleugerament. Calfa una paella amb un fil d'oli i ves marcant els trossos, a poc a poc, fins que es cuinen completament.

5. Talla 50 g de brots en juliana fina i 4 tomaques cherry per la meitat.

6. Humiteja el pa de pita lleugerament amb aigua i torra per les dos cares. Obri-ho per la meitat i emplenar-ho amb els brots tendres, els cherrys i el pollastre saltat.

7. Corona amb ceba fregida cruixent i Salsa Còctel al gust.

Altres recomanacions

Si busques una altra salsa per a acompanyar els plats nadalencs, et deixem totes estes idees amb la nostra salsa tàrtara.

Si tens dubtes, consulta el temps de cocció del marisc.