Estàs preparat per a donar als mariscos i aperitius un toc de sabor? La Salsa Còctel és un condiment clàssic que s'utilitza sobretot per a acompanyar mariscos, com gambes, llagostins, cranc..., i altres preparacions de pollastre, ensalades, aperitius, etc.
Es distingix pel color rosa pàl·lid (per això s'anomena també Salsa Rosa) i textura cremosa. De sabor agredolç, amb predomini de notes de tomaca i maionesa, és perfecta per a ressaltar els sabors d'aliments naturals.
Es presenta en format top down de 460 ml, però en la temporada nadalenca la servim també en pots de vidre de 500 ml, per a facilitar-te el consum i dosificació en els plats.
A més, és una salsa per a tots els públics, ja que no conté gluten ni lactosa. Et donem unes idees de cuina en les quals esta salsa és fonamental. Amb què t'agrada més combinar-la?
Pas a pas per a preparar 4 receptes amb Salsa Còctel
Còctel de gambes amb Salsa Còctel
Recepta per a 2 persones
1. Marca 6 gambots en una paella amb oli a foc fort, un minut per cada costat. Reserva.
2. Pica en juliana molt fina 60 g de brots tendres, 6 tomaques cherry en meitats, ½ alvocat en cubs i 2 ravenets en làmines molt fines.
3. Pela els gambots i reserva'n 2 amb la cua.
4. Mescla els brots, l'alvocat i les tomaques cherry amb 2 cullerades de Salsa Còctel i els altres 4 gambots trossejats.
5. Servix la mescla en 2 gots de còctel i acaba amb més Salsa Còctel, els ravenets i 1 gambot amb cua per cada got.
Clòtxines amb Salsa Còctel
Recepta per a 2 persones
1. Neteja bé 500 g de clòtxines en aigua freda, retirant les barbes.
2. Incorpora 2 grans d'all xafats i amb pell a una olla amb un fil d'oli. Quan comencen a "ballar", incorpora les clòtxines i tapa.
3. Destapa passats 5 minuts i comprova que les clòtxines estan obertes. Reserva.
4. Pica ½ pimentó roig, ½ pimentó verd i ½ ceba dolça en daus molt xicotets i amanix amb un rajolí d'oli d'oliva.
5. Obri les clòtxines completament, deixant només la petxina amb la carn adherida.
6. Cobrix amb 1 culleradeta de la picada d'hortalisses i uns pocs crostons.
7. Acaba amb una llesqueta de Salsa Còctel en cada clòtxina.
Ensalada de pasta amb Salsa Còctel
Recepta per a 2 persones
1. Cou 200 g de llacets de verdura en aigua bullent salada uns 8 minuts. Cola i refreda en aigua freda. Escorre i reserva.
2. Partix 12 tomaques cherry per la meitat i 1 mozzarella de búfala en cubs.
3. Barreja la pasta amb les tomaques, la mozzarella, 2 llandes de tonyina amb part del seu oli, 1 cullerada de tàperes i 1 llanda d'olives negres.
4. Salpebra, afig la Salsa Còctel al gust i mescla-ho bé.
Pollastre especiat amb Salsa Còctel
Recepta per a 2 persones
1. Trosseja 250 g de pits de pollastre en daus d'uns 4 cm cada un. Salpebra i barreja amb 2 culleradetes de comí, 1 culleradeta de canyella i 2 culleradetes de pebre roig dolç de La Vera.
2. Afig 1 iogurt grec a la barreja, el suc de ½ taronja i ratlla 1 all sencer, uns 2 cm de gingebre i la ratlladura de ½ taronja.
3. Afig 1 culleradeta de farina de dacsa, mescla-ho bé i reserva 2 hores a la nevera.
4. Retira el pollastre de la marinada i eixuga lleugerament. Calfa una paella amb un fil d'oli i ves marcant els trossos, a poc a poc, fins que es cuinen completament.
5. Talla 50 g de brots en juliana fina i 4 tomaques cherry per la meitat.
6. Humiteja el pa de pita lleugerament amb aigua i torra per les dos cares. Obri-ho per la meitat i emplenar-ho amb els brots tendres, els cherrys i el pollastre saltat.
7. Corona amb ceba fregida cruixent i Salsa Còctel al gust.
Altres recomanacions
Si busques una altra salsa per a acompanyar els teus plats, et deixem totes estes idees amb les nostres maioneses.
Si tens dubtes, consulta el temps de cocció del marisc.