Inclous alvocat en la teua dieta? És un aliment molt recomanable per a la teua cistella equilibrada. El seu sabor suau, mantegós i un poc dolç el convertix en un ingredient perfecte per als plats dolços i salats. Però el més característic de l'alvocat és la seua textura, la polpa suau i cremosa, que resulta idònia per a untar i mesclar en salses.
Per tot això, és un ingredient molt versàtil per a una àmplia varietat de plats, des de guacamole fins a ensalades, sàndwitxos, torrades, desdejunis, plats principals i tot tipus de preparacions.
Però l'alvocat és molt més que un simple menjar. És, a més, una font rica en greixos saludables, que contribuïxen a una millor absorció de nutrients. Cal destacar també la seua riquesa en vitamines, minerals i fibra. La fibra és essencial per a una bona digestió, ajuda a mantindre la sacietat i regula el sucre en sang.
Com t'agrada més l'alvocat? Recorda que la millor manera d'aprofitar totes les seues propietats és consumint-lo al natural. Per això, et suggerim estes 4 delicioses receptes.
Pas a pas per a preparar 4 receptes amb alvocat
Cons amb crema d'alvocat i salmó
Recepta per a 2 persones (2 cons per persona)
1. Desplega les 4 coquetes i fes un tall des del centre fins a un dels extrems. Enrotlla formant un con i fixa amb un furgadents.
2. Enforna durant 10 minuts a 180 °C, vigilant que quede ferm i daurat, però sense passar-se.
3. Pela i desossa 1 alvocat i pica amb l'ajuda d'una forqueta fins a formar una crema. Sala i mescla amb el suc d'una llima dolça.
4. Farcix els cons amb la crema d'alvocat i, a continuació, afig uns 100 g de daus de salmó fumat (el paquet sencer).
5. Acaba empolvorant un poc de cebollí picat.
Sàndwitx d'alvocat, pollastre i formatge
Recepta per a 2 persones
1. Pica 2 cogombrets molt fins i mescla amb 100 g de tires de pollastre rostides i amb 2 cullerades de formatge d'untar suau.
2. Talla 1 alvocat en tires fines que no perden la forma.
3. Unta 2 llesques de pa de motle 55 % ségol amb la mescla de pollastre i disposa les tires d'alvocat per damunt, que cobrisquen bé tota la superfície.
4. Tanca amb les altres 2 llesques, partix en triangles i servix.
Ensalada de brots, alvocat, anous i gerds
Recepta per a 2 persones
1. Talla 1 alvocat en làmines.
2. Munta l'ensalada amb una base de brots tendres (uns 100 g), 1 cullerada d'anous, gerds al gust i l'alvocat a làmines.
3. Prepara una vinagreta amb 3 cullerades d'oli, 1 de vinagre de poma i una miqueta de mostassa de Dijon.
4. Amanix l'ensalada i servix per a compartir.
Alvocats farcits de tomaques cherry i mozzarella
Recepta per a 2 persones
1. Partix 2 alvocats per la meitat, retira el pinyol i marca per una planxa, sense oli, un o dos minuts.
2. En un recipient, afig 6 tomaques cherrys partides per la meitat, 6 perles de mozzarella, 2 cullerades d'oli i 1 cullerada de crema balsàmica de Mòdena.
3. Mescla el conjunt i servix.
Altres recomanacions
Busques un producte ja preparat en el qual l'alvocat siga el protagonista absolut? El nostre Guacamole és la millor opció, 95 % d'alvocat fresc!
Si necessites més inspiració per a les teues preparacions, ací tens estos originals trucs amb tortilles de blat.
Descobrix estos 3 suggeriments per als teus desdejunis equilibrats. El preferixes tradicional, lleuger o alt en proteïnes?