Recetas con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez

3 receptes amb Reducció de vinagre de Pedro Ximénez

12 de desembre de 2023

Coneixes la nostra Reducció de vinagre de Pedro Ximénez? És un condiment exquisit, elaborat a partir d'una selecció de vinagre d'este vi. El seu captivador sabor agredolç i la textura balsàmica són ideals per a acompanyar i decorar ensalades, carns, peixos, mariscos, verdures i postres.

Amb este condiment pots realçar les teues creacions gastronòmiques amb un toc distintiu que els aportarà un sorprenent equilibri agredolç.

Però el que potser no imagines és que esta reducció de vinagre de Pedro Ximénez és una elecció saludable, rica en antioxidants i baixa en calories i greixos. És un aliat molt versàtil en la cuina, prova-la amb les receptes que et presentem a continuació!

3 receptes amb Reducció de vinagre de Pedro Ximénez (per a 2 persones)

Verdures saltades amb reducció de vinagre PX

Verduras salteadas con reducción de vinagre PX con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez Mercadona

1. Cou 100 g d'edamame en aigua bullent durant un parell de minuts. Reserva i pela.

2. Elimina la part dura de 6 espàrrecs i talla'ls en trossos irregulars de 2 o 3 dits.

3. Talla ½ carabasseta en tires amb la pell i reserva el centre de la carabasseta.

4. Talla 60 g de bròcoli en flors i pela. Reserva part de la tija més coriàcia.

5. En 2 gots d'aigua, escalda 2 minuts les flors de bròcoli i reserva.

6. Afig el centre de la carabasseta i la tija pelada del bròcoli. Cou uns 20 minuts. Salpebra, apaga el foc i afig 50 g d'espinacs. Tritura, cola les verdures i reserva la mescla.

7. En una paella ben calenta, afig un fil d'oli d'oliva i salta els espàrrecs un parell de minuts.

8. Afig de seguida el bròcoli i salta el conjunt un parell de minuts més.

9. Incorpora les tires de carabasseta i salta un parell de minuts.

10. Afig l'edamame, gira-ho un parell de vegades i reserva.

11. Emplata amb una base de la crema verda i les verdures saltades per damunt.

12. Acaba amb un rajolí d'oli, sal en escates i la reducció de vinagre de Pedro Ximénez.

Ensalada de pollastre i fruita seca

Ensalada de pollo y frutos secos con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez Mercadona

1. Salpebra 1 pit de pollastre i cuina'l per les dos cares en una paella amb un poc d'oli. Reserva.

2. Talla 10 tomaques cherry per la meitat i 1 alvocat en làmines ruixat amb un poc de suc de llima. De la mateixa manera, talla també el pit de pollastre ja cuinat a trossets.

3. Munta el plat amb una base d'ensalada mescla primavera i, damunt, les tomaques cherry, l'alvocat i el pollastre.

4. Condimenta amb oli, sal i la reducció de vinagre de Pedro Ximénez i acaba el plat amb 1 muntonet de combinat de fruita seca, fruita dessecada i llavors de carabassa.

Carpaccio de bolets

Carpaccio de setas con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez

1. Neteja bé 200 g de mix intens de bolets frescos i talla'ls en làmines molt fines.

2. Torra 10 g de pinyons lleugerament en una paella sense oli.

3. Disposa en un plat les làmines de bolets sense que es munten les unes amb les altres.

4. Condimenta amb oli i reducció de vinagre de Pedro Ximénez. Acaba el plat amb unes llesques de formatge grana padano i els pinyons torrats.

Altres recomanacions

Si t'agrada donar un toc de sabor als teus plats, prova la Salsa Còctel, ideal per a mariscos i aperitius.

Si busques alguna cosa més exòtica, acompanya el teu menjar favorit amb Tzatziki, la salsa grega de iogurt per a condimentar ensalades, wraps, per a sucar...

O preferixes les Salses orientals per a les receptes asiàtiques i tot tipus de plats?