As posibilidades de cociñar con cacao 99% non se limitan só ás sobremesas, senón que van moito máis alá. De feito, existe certa tradición de cociña salgada combinada con este ingrediente que ofrece un contraste delicioso. Unha explosión de sabor que vale a pena probar.
Anímaste a cociñar na túa propia casa unha exquisita Receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%? Un guiso diferente que te sorprenderá. A continuación, mostrámosche os pasos que hai que seguir.
Sigue o noso paso a paso para a Receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%
Ingredientes para 4 persoas:
- 2 solombos de porco ibérico
- 1 porro
- 2 cenorias
- 1 tomate pera
- 1 vaso de porto
- 2 dentes de allo
- 30 g de cacao 99%
- 2 vasos de auga
- 4 tostadas 100% integral
- Pementa negra moída
- Sal
- Aceite de oliva virxe extra
- Sementes de sésamo
Ingredientes para a gornición:
- 2 patacas doces
- ½ vaso de leite
- 20 g de manteiga
- 5 g de xenxibre fresco
- Sal
- 2 ramiñas de coandro
- Un chisco de cúrcuma
Paso a paso
Se queres seguir o proceso con todo detalle, aquí tes a elaboración completa desta suculenta receita:
1. Corta o porro (reservar a parte branca para o puré), as cenorias, o tomate pelado e os allos.
2. Rela o cacao 99% coa axuda dun relador.
3. Machuca o pan tostado ata que quede o máis triturado posible.
4. Bótalle sal e pementa ao solombo polas dúas partes. Nunha tixola con aceite, marca o solombo polos 4 lados.
5. Na mesma tixola frite os allos xunto á cenoria, o poro e o tomate. Agrega sal ao gusto.
6. Unha vez refogada a verdura, engade 1 vaso de porto e pon a lume forte para que se evapore.
7. Baixa a lume medio e engade o pan, o Cacao 99% relado e a auga.
8. Tapa e deixa cocer durante 15 minutos.
9. Engade os solombos outros 15 minutos a lume lento.
10. Tritura a salsa.
11. Sirve o solombo en medallóns acompañado polo puré, a salsa ao cacao e esparexe sementes de sésamo por enriba.
12. Para preparar o puré de gornición: ferve as patacas doces coa parte branca do porro que reserváramos, durante 20-30 minutos aproximadamente. Quita a auga de cocción e engade o leite, a manteiga, o xenxibre fresco, sal, o coandro e a cúrcuma. Tritura todo ata conseguir un cremoso puré.
Outras recomendacións
Descubre todas as propiedades do noso Cacao 99%. Sabor auténtico!