Propoñémosche o paso a paso da nosa deliciosa receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%.

Receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%

13 de outubro de 2020

As posibilidades de cociñar con cacao 99% non se limitan só ás sobremesas, senón que van moito máis alá. De feito, existe certa tradición de cociña salgada combinada con este ingrediente que ofrece un contraste delicioso. Unha explosión de sabor que vale a pena probar.

Anímaste a cociñar na túa propia casa unha exquisita Receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%? Un guiso diferente que te sorprenderá. A continuación, mostrámosche os pasos que hai que seguir.

Sigue o noso paso a paso para a Receita de Solombo Ibérico ao Cacao 99%

Ingredientes para 4 persoas:

  • 2 solombos de porco ibérico
  • 1 porro
  • 2 cenorias
  • 1 tomate pera
  • 1 vaso de porto
  • 2 dentes de allo
  • 30 g de cacao 99%
  • 2 vasos de auga
  • 4 tostadas 100% integral
  • Pementa negra moída
  • Sal
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Sementes de sésamo

Ingredientes para a gornición:

  • 2 patacas doces
  • ½ vaso de leite
  • 20 g de manteiga
  • 5 g de xenxibre fresco
  • Sal
  • 2 ramiñas de coandro
  • Un chisco de cúrcuma

Paso a paso

Se queres seguir o proceso con todo detalle, aquí tes a elaboración completa desta suculenta receita:

1. Corta o porro (reservar a parte branca para o puré), as cenorias, o tomate pelado e os allos.

Texto 1 Imagen Solomillo cacao

Texto 2 Imagen Solomillo cacao

2. Rela o cacao 99% coa axuda dun relador.

Texto 3 Imagen Solomillo cacao

3. Machuca o pan tostado ata que quede o máis triturado posible.

Texto 4 Imagen Solomillo cacao

4. Bótalle sal e pementa ao solombo polas dúas partes. Nunha tixola con aceite, marca o solombo polos 4 lados.

Texto 5 Imagen Solomillo cacao

5. Na mesma tixola frite os allos xunto á cenoria, o poro e o tomate. Agrega sal ao gusto.

Texto 6 Imagen Solomillo cacao

6. Unha vez refogada a verdura, engade 1 vaso de porto e pon a lume forte para que se evapore.

Texto 7 Imagen Solomillo cacao

7. Baixa a lume medio e engade o pan, o Cacao 99% relado e a auga.

Texto 8 Imagen Solomillo cacao

Texto 9 Imagen Solomillo cacao

Texto 10 Imagen Solomillo cacao

8. Tapa e deixa cocer durante 15 minutos.

Texto 11 Imagen Solomillo cacao

9. Engade os solombos outros 15 minutos a lume lento.

Texto 12 Imagen Solomillo cacao

10. Tritura a salsa.

Texto 13 Imagen Solomillo cacao

11. Sirve o solombo en medallóns acompañado polo puré, a salsa ao cacao e esparexe sementes de sésamo por enriba.

Texto 14 Imagen Solomillo cacao

12. Para preparar o puré de gornición: ferve as patacas doces coa parte branca do porro que reserváramos, durante 20-30 minutos aproximadamente. Quita a auga de cocción e engade o leite, a manteiga, o xenxibre fresco, sal, o coandro e a cúrcuma. Tritura todo ata conseguir un cremoso puré.

Outras recomendacións

Descubre todas as propiedades do noso Cacao 99%. Sabor auténtico!