Pensas que preparar unha Faceira ao Porto é demasiado complicado para facelo na casa? Nada diso, coa nosa receita paso a paso cociñar este suculento prato é moi fácil. Toma boa nota dos ingredientes e ponte mans á obra, seguro que che queda tenra e saborosa, cunha salsa irresistible. Sorprende os teus familiares e amigos!
Sigue o paso a paso para a receita de Faceira ao Porto
Ingredientes para 4 persoas:
- 1,5 kg de faceira de vacún
- 3 allos
- 2 porros
- 1 tronco de apio
- 2 cebolas doces
- 2 follas de loureiro
- 3 cenorias
- ½ litro de viño de Porto Tawny
- 1 vaso de auga
- Pataca cocida
- 2 vasiños de arroz basmati
Paso a paso:
1. Bótalle sal e pementa á faceira e sela nunha tixola cun pouco aceite. Reserva.
2. Pica os allos, os porros, o apio e as cebolas doces. Corta as cenorias en rodas.
3. Engade todas as verduras nunha pota xunto co loureiro e refoga durante 15 minutos.
4. Pasado ese tempo, incorpora a faceira na pota, engade o viño de Porto e coce durante 30 minutos. Rectifica de sal se o ves necesario.
5. Pasado ese tempo, engade a auga, tapa a pota e cociña 90 minutos máis a lume lento.
6. Sirve con pataca cocida e co arroz basmati.
Outras recomendacións
Se buscas outra deliciosa receita de carne, proba este Solombo Ibérico ao Cacao 99 %.