Aprende a preparar esta deliciosa receita de Faceira ao Porto.

Receita de Faceira ao Porto

12 de novembro de 2021

Pensas que preparar unha Faceira ao Porto é demasiado complicado para facelo na casa? Nada diso, coa nosa receita paso a paso cociñar este suculento prato é moi fácil. Toma boa nota dos ingredientes e ponte mans á obra, seguro que che queda tenra e saborosa, cunha salsa irresistible. Sorprende os teus familiares e amigos!

Sigue o paso a paso para a receita de Faceira ao Porto

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1,5 kg de faceira de vacún
  • 3 allos
  • 2 porros
  • 1 tronco de apio
  • 2 cebolas doces
  • 2 follas de loureiro
  • 3 cenorias
  • ½ litro de viño de Porto Tawny
  • 1 vaso de auga
  • Pataca cocida
  • 2 vasiños de arroz basmati

Paso a paso:

1. Bótalle sal e pementa á faceira e sela nunha tixola cun pouco aceite. Reserva.

Imagen Texto 1 Carrillada Oporto

Imagen Texto 2 Carrillada Oporto

2. Pica os allos, os porros, o apio e as cebolas doces. Corta as cenorias en rodas.

Imagen Texto 3 Carrillada Oporto

3. Engade todas as verduras nunha pota xunto co loureiro e refoga durante 15 minutos.

Imagen Texto 4 Carrillada Oporto

Imagen Texto 5 Carrillada Oporto

4. Pasado ese tempo, incorpora a faceira na pota, engade o viño de Porto e coce durante 30 minutos. Rectifica de sal se o ves necesario.

Imagen Texto 6 Carrillada Oporto

5. Pasado ese tempo, engade a auga, tapa a pota e cociña 90 minutos máis a lume lento.

Imagen Texto 7 Carrillada Oporto

6. Sirve con pataca cocida e co arroz basmati.

Imagen Texto 8 Carrillada Oporto

Imagen Texto 9 Carrillada Oporto

Outras recomendacións

Se buscas outra deliciosa receita de carne, proba este Solombo Ibérico ao Cacao 99 %.