Aprende a preparar a nosa receita de Estufado de coello.

Receita de Estufado de coello

29 de abril de 2022

Queres aprender a preparar unha receita saborosa e moi sinxela? Se segues o paso a paso que che propoñemos, vaste sorprender con este delicioso Estufado de coello.

Un prato moi completo, que ten na carne de coello o seu ingrediente estrela. Sa e de sabor intenso, ímola acompañar con cebola, cenoria, patacas, feixóns, chícharos… Xa verás que guiso!

Sigue o paso a paso da nosa Receita de Estufado de coello

Ingredientes para 2 persoas

  • 1 bandexa de ½ coello cortado en anacos.
  • 3 dentes de allo.
  • 1 folla de loureiro.
  • 1 cebola doce.
  • 1 cenoria.
  • 1 pataca.
  • 70 ml de viño branco.
  • Fariña de trigo.
  • 75 g de feixóns verdes.
  • 400 ml de auga.
  • 75 g de chícharos.
  • Aceite de oliva virxe extra.
  • Pementa negra.
  • Sal.
  • Ceboliño.

Paso a paso:

1. Bótalle sal e pementa ao coello cortado en anacos e pasa lixeiramente os anacos pola fariña.

Salpimentar el conejo troceado y pasar ligeramente los trozos por la harina.

Salpimentar el conejo troceado y pasar ligeramente los trozos por la harina.

2. Pica moi fina a cebola, o allo e a cenoria.

Picar muy fina la cebolla, el ajo y la zanahoria.

Picar muy fina la cebolla, el ajo y la zanahoria.

3. Nunha cazola cun pouco aceite, frite o coello xunto a un dente de allo enteiro, ata que o coello estea douradiño. Reserva nunha fonte.

En una cacerola con un poco de aceite, freír el conejo junto a un diente de ajo entero, hasta que el conejo esté doradito. Reservar en una fuente.

4. Na mesma cazola, co aceite que quedara, pon a refogar a cebola, os outros dous dentes de allo, a cenoria e o loureiro. Corrixe de sal.

En la misma cacerola, con el aceite que haya quedado, poner a sofreír la cebolla, los otros dos dientes de ajo, la zanahoria y el laurel. Corregir de sal.

5. Deixa uns minutos rustrindo e, cando colla unha cor dourada, engade os anacos de coello xunto co viño branco e espera un par de minutos ata que se evapore o alcohol.

Dejar unos minutos pochando y cuando coja un color dorado, añadir los trozos de conejo junto con el vino blanco y esperar un par de minutos hasta que se evapore el alcohol.

Dejar unos minutos pochando y cuando coja un color dorado, añadir los trozos de conejo junto con el vino blanco y esperar un par de minutos hasta que se evapore el alcohol.

6. Engade a auga e deixa que se cociñe uns 30-35 minutos a lume baixo. 10 minutos antes de que termine a cocción, engade os feixóns verdes limpos e cortados, así como os chícharos.

Añadir el agua y dejar que se cocine unos 30-35 minutos a fuego bajo. 10 minutos antes de que termine la cocción, añadir las judías verdes limpias y cortadas, así como los guisantes.

7. Pela e corta a pataca en dados e frítea.

Pelar y cortar la patata en dados y freírla.

8. Sirve no prato coas patacas e un pouco ceboliño segundo vos guste.

Emplatar con las patatas y un poco de cebollino al gusto.

Outras recomendacións

Descubre a nosa ampla selección de Fogazas de pan, ideais para acompañar os teus pratos favoritos.