Este Nadal, prepara esta deliciosa receita de pescada ao vapor con verduras e salsa de herbas aromáticas.

Receita de Pescada ao vapor con verduras e salsa de herbas aromáticas

26 de outubro de 2023

No Nadal triunfan os pratos de peixe. Por iso, traémosche unha receita de peixe branco que non só destaca polo seu sabor, senón que é unha elección chea de frescura e encanto. O mellor de todo é que a súa preparación é moi sinxela.

Esta é unha opción nutritiva e equilibrada que encaixa perfectamente na túa mesa de Nadal. Unha forma de coidar os teus seres queridos sen renunciar á auténtica cociña caseira. Apúntaste?

Sigue o paso a paso da nosa Receita de Pescada ao vapor con verduras e salsa de herbas aromáticas

Ingredientes

  • 4 lombos de pescada.
  • 1 cebola doce.
  • 1 dente de allo.
  • 1 porro.
  • 250 g de cabaciña.
  • 3 rodas de xenxibre.
  • 1 rama de apio.
  • 1 limón.
  • 2 chalotas.
  • 1 cenoria.
  • 10 g de perexil.
  • 30 g de espinacas.
  • 10 g de menta.
  • 100 g de manteiga.
  • Aceite de oliva.
  • Sal gordo.
  • Pementa negra.
  • ½ vaso de viño branco.

Paso a paso

Para a salsa de herbas

1. Escalda en auga fervendo, apenas 5 segundos, as herbas (perexil, menta e espinacas), xunto ás rodas finas de xenxibre fresco pelado.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

2. Arrefría en auga con xeo inmediatamente, escorre unha vez frío, seca e conxela todo. Reserva para máis adiante.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Para a pescada con verduras

1. Nunha pota, bota auga con sal, uns grans de pementa negra e 1 cullerada de aceite de oliva. Quenta ata que ferva.

2. Engade as verduras (cenoria, cebola doce, porro, cabaciña e apio), que cortaramos previamente á xuliana grosa, e cóceas xusto al dente (uns 2 minutos). Retira as verduras e mantenas quentes. Reserva a auga da cocción.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

3. Para cociñar a pescada, coloca un cestiño ou vaporeira sobre a propia pota con auga, intentando manter o máximo illamento do produto para facilitar a cocción ao vapor. Coloca os lombos de pescada salpementados (duns 200 g cada un), tapa e coce 4-5 minutos, aproximadamente.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Pasos finais para a salsa de herbas

1. Nunha cazola cun pouco aceite de oliva, refoga o dente de allo picado e as chalotas picadas.

2. Engade o viño branco e medio vaso da auga coa que se fixeron as verduras e a pescada. Reduce ata deixar só medio vaso deste novo caldo.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

3. Nun batedor (de vaso a ser posible), pon o novo caldo reducido, engade un pouco zume de limón, a manteiga, as herbas verdes conxeladas e un chorriño de aceite. Tritura e rectifica de sal.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

4. Sirve nun prato fondo coa salsa verde no fondo, as verduras enriba e a pescada coroando. Decora cun fío de aceite cru.

Receta de Merluza al vapor con verduras y salsa de hierbas aromáticas.

Outras recomendacións

Gústache a pescada combinada con verduras? Sorprende este Nadal con esta Receita de pescada con verduriñas ao vapor. É moi orixinal e fácil de preparar.

Se necesitas unha sobremesa lixeira e refrescante, proba a nosa Mousse de limón sen glute.