AVISO DE COOKIES

Este sitio web utiliza cookies propias e de terceiros coa finalidade de facer que a súa navegación sexa segura, facer análise estatística das visitas á web, así como coñecer o seu comportamento. Se desexa máis información pode consultar a nosa POLÍTICA DE COOKIES. Pode aceptar o uso de cookies pulsando "ACEPTAR" ou Configurar/Rexeitar o seu uso pulsando pulsando "CONFIGURAR/REXEITAR".

Para este verán propoñémosche facer unha exquisita Grellada de Peixe e Marisco que deleitará os teus familiares ou amigos.

Receita de Grellada de Peixe e Marisco

08 de agosto de 2018

O verán é o momento perfecto para organizar unha Grellada de Peixe e Marisco, saborosa e lixeira. Cociña á brasa unha dourada e sardiñas, e acompáñaas de gambas vermellas arxentinas, lagostinos e mexillóns que encontrarás na Peixería de Mercadona.

Completa o prato con verduras asadas como cabaciña, tomate ou espárragos verdes, e potencia todos os sabores cunha picada de améndoas e/ou unha emulsión de aceite con limón e pirixel.

Toda unha tentación, verdade?

Sigue o vídeo da Receita da Grellada de Peixe e Marisco:

Ingredientes para 4 persoas:

  • Unha malla de mexillóns
  • 4 gambas vermellas arxentinas
  • 4 lagostinos
  • 1 dourada fresca aberta pola metade
  • 8 sardiñas frescas
  • 1 paquete de espárragos verdes
  • 2 tomates
  • 1 cabaciña
  • 1 limón
  • Pirixel fresco
  • 1 dente de allo
  • Améndoas fritas
  • Pemento doce
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Sal gordo

Paso a paso:

Se queres seguir os nosos consellos de elaboración da Receita de Grellada de Peixe e Marisco, aquí podes consultalos paso a paso. Bo proveito!

1. Acender as brasas.

Encender las brasas.

2. Mentres se fan as brasas, preparar as dúas salsas de acompañamento: facer unha picada no morteiro con améndoa, pirixel, un dente de allo e pemento doce cun chorro de aceite. Reservar.

Para la salsa de acompañamiento poner almendra para picar en el mortero

Añadir perejil al mortero para elaborar la salsa

Añadir pimentón dulce en el mortero para la salsa

Añadir aceite al mortero para la salsa

Picar todos los ingredientes

Picar hasta mezclar todos los ingredientes.

3. Preparar un aceite de limón e pirixel: poñer nun recipiente o zume de medio limón, pirixel moi picado, aceite en abundancia e un pouco sal. Emulsionar todo coa axuda dun batedor. Reservar.

Preparar un aceite de limón y perejil

Poner en un recipiente el zumo de medio limón, perejil muy picado, aceite en abundancia y una pizca de sal

Emulsionar todo con la ayuda de una batidora.

Reservar la salsa

4. Preparar as verduras: cortar en metades os tomates, en rodas a cabaciña e retirar a parte sobrante dos espárragos verdes.

Cortar en rodajas los tomates

Cortar en rodajas el calabacín

Cortar en trozos los espárragos trigueros

5. Cando estean listas as brasas, asar as verduras xunto a medio limón. Retiralas e reservar nun lugar quente.

 Asar las verduras junto a medio limón. Retirarlas y reservar en un lugar caliente

6. Cociñar á brasa as gambas vermellas arxentinas e os lagostinos.

Cocinar a la brasa los gambones y los langostinos.

7. Cociñar á brasa os mexillóns (tápanse cunha campá se é posible), ata que abran.

 Cocinar a la brasa los mejillones (se tapan con una campana si es posible), hasta que se abran.

8. Salgar as sardiñas e asalas á brasa.

Salar las sardinas y asarlas a la brasa.

9. Asar a dourada aberta pola metade.

Asar la dorada abierta por la mitad.

10. Servir nos pratos e colocar en dous recipientes a picada de améndoa e o aceite con limón e pirixel.

Emplatar, colocando en dos recipientes la picada de almendra y el aceite con limón y perejil.

Viches que fácil pode ser gozar dunha deliciosa Grellada de Peixe e Marisco este verán? Sigue a nosa receita paso a paso e gózaa coa túa familia ou cos teus amigos.

Outras recomendacións

Para empezar a reunión, nada mellor que uns Aperitivos de Verán, deliciosos para compartir.

Despois da grellada seguro que apetecen uns Xeados de Mercadona. Irresistibles combinacións de sabores para combater o calor e rematar esa estupenda comida.