Gústache a pasta? Pois prepárate para aprender a cociñar un prato exquisito e moi fácil: fusilli con gambas. Só tes que seguir as nosas indicacións. Moi importante lograr o punto de cocción adecuado da pasta e darlle un puntiño picante sen pasarse!
Unha receita ideal para sorprender o Día de San Valentín, xa que, á parte de estar riquísima, conta cunha decoración moi especial: coróase cun tomate e queixo en forma de corazón, un para cada prato ❤. Anímaste a preparala?
Sigue o noso paso a paso da Receita de Fusilli con Gambas
Ingredientes para 2 persoas:
- 200 g fusilli de Lenteja Roja
- 150 g de gambas conxeladas
- 50 g de minitaquiños de xamón
- 12 tomates cherry
- 150 ml de tomate frito
- 1 chile
- 1 dente de allo
- 1 cullerada de ourego
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- 1 tomate
- 3 culleradas de queixo grana padano
Paso a paso:
1. Cocer os fusilli en auga fervendo con sal durante 6-8 minutos.
2. Refogar nunha tixola os taquiños de xamón cun pouco aceite.
3. Engadir o dente de allo ben picado e as gambas desconxeladas.
4. En canto o xamón colla cor, engadir o chile, o ourego, o tomate frito e os fusilli escorridos.
5. Engadir os tomatiños cherry en metades e mesturar ben. Reservar.
6. Pelar un tomate e recortar ata darlle forma de corazón axudándote dun coitelo.
7. Encher un molde de corazón con queixo parmesano e enfornar 5 minutos.
8. Servir a pasta cun corazón en cada prato.
Outras recomendacións
Se che gusta a pasta, proba outro día esta receita de Espaguetes sen glute con salsa mariñeira. E se necesitas máis ideas para cociñar, consulta a nosa sección de Receitas.