Para seguir cumprindo cos bos propósitos aprende a cociñar esta Crema de cabaza e lentellas.

Receita de Crema de cabaza e lentellas

03 de febreiro de 2020

Queres aprender a preparar unha exquisita Crema de cabaza e lentellas? É prato moi completo e fácil de cociñar, perfecto para coidarse no inverno e cumprir cos teus bos propósitos de alimentación.

Agora que apetecen tanto os pratos de culler quentes, goza desta estupenda combinación de ingredientes e sabores, está riquísima! Ideal como primeiro prato das túas comidas ou ceas.

Sigue o noso paso a paso da Receita de Crema de cabaza e lentellas

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 bote de lentellas pardina
  • 250 g de cabaza
  • 700 ml da bebida vexetal preferida
  • ½ pataca
  • 1 cebola
  • 1 ramiña de romeu
  • 1 cullerada de tomiño
  • Pementa negra
  • Sal
  • Aceite de oliva virxe extra

Paso a paso:

1. Cortar en anacos a cabaza e media pataca.

Trocear la calabaza y media patata.

2. Asar no forno a 180 ºC durante 40 minutos.

Asar la calabaza y la patata en el horno a 180 º durante 40 minutos.

3. Aos 35 minutos aderezar con romeu, aceite e sal.

A los 35 minutos aderezar la calabaza y la patata con romero, aceite y sal.

4. Cortar a cebola en tacos pequenos e rustrila nunha pota.

Cortar la cebolla en tacos pequeños y sofreírla en una olla.

5. Engadir a cabaza e a pataca asadas e refogar 5 minutos.

Añadir la calabaza y la patata asadas y rehogar 5 minutos.

6. Engadir a bebida vexetal.

Añadir la bebida de arroz a las verduras.

7. Rectificar de sal e pementa.

Rectificar de sal y pimienta.

8. Engadir a metade do bote de lentellas e cocer 10 minutos.

Añadir la mitad del bote de lentejas y cocer 10 minutos

9. Triturar todos os ingredientes na mesma pota (co lume apagado).

Triturar todos los ingredientes en la misma olla (con el fuego apagado).

10. Poñer no lume de novo e engadir a outra metade do bote de lentellas e o tomiño.

Poner en el fuego de nuevo y añadir la otra mitad del bote de lentejas y el tomillo.

Añadir la otra mitad del bote de lentejas y el tomillo.

11. Cociñar 1 minuto e servir cun toque de aceite e tomiño.

11.	Cocinar 1 minuto y servir con un toque de aceite y tomillo.

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