As ensaladas tamén son pratos 100 % gozables en calquera celebración de Nadal. Se prefires as opcións máis lixeiras tamén nestas ocasións, este prato entusiasmarache polo seu delicioso sabor.
Con ese toque distinguido que teñen as ensaladas temperadas, esta é a mestura perfecta entre ingredientes vexetais frescos e mariscos de calidade. A exquisitez dos gambóns encontra o contrapunto ideal na riqueza de sabor dos brotes tenros, os tomates e as chalotas.
Podes servila como entrante ou como prato principal. Queres aprender a preparala?
Paso a paso para preparar a Receita de Ensalada temperada de gambóns
Ingredientes para 4 persoas
- 1 bolsa de brotes tenros.
- 2 chalotas.
- 12 gambóns.
- 12 tomates cereixa.
- Perexil fresco.
- Sal.
- Pementa negra.
- Aceite de oliva.
- Vinagre de mazá.
Paso a paso
1. Corta os tomates cereixa en metades.
2. Pica finas as chalotas e refógaas nunha tixola cun fío de aceite.
3. En canto refoguen, incorpora os gambóns pelados e sazonados. Rústreo todo moi pouco. Esparexe con perexil acabado de picar moi fino e reserva.
4. Nunha ensaladeira, mestura os brotes tenros cos tomates. Salpementa, adereza con aceite e vinagre de mazá.
5. Coroa a ensalada coas gambóns aínda quentes e a salsiña da chalota rustrida.
Segredo do xefe de cociña
En vez de aderezala con vinagre podes facelo con salsa cóctel, que contrastará co gambón quente. Ou tamén darlle un toque exótico con arroz integral, aguacate e piña en almibre en pequenas porcións.
Outras recomendacións
Se che gusta este tipo de ensaladas mornas, suxerímosche esta Receita de Ensalada de garavanzos con gambón.
Coñeces a utilidade das nosas Verduras conxeladas? Que non falten na túa cociña.
A Froita conxelada tamén resulta moi cómoda para gozala en calquera momento e en distintas preparacións.