Para temperar o corpo no inverno e comezar cos bos propósitos, apunta esta receita de Crema de brócoli con améndoas e prepáraa na casa.
E é que nos meses de frío apetecen as cremas quentes e os pratos de culler coma este.
Goza do exquisito sabor do brócoli combinado co das améndoas trituradas e a atractiva textura que lle achegan á crema. Esta é unha receita moi orixinal, tan fácil que podes cociñala sen ningún problema. Basta con que teñas en conta as nosas indicacións.
Sigue o noso paso a paso da Receita de Crema de brócoli con améndoas
Ingredientes:
- 2 brócolis
- ¼ de cebola
- 50 ml de viño branco seco
- 40 g de améndoas
- 2 dentes de allo
- 1 rebanda de pan integral
- Sal
- Pementa negra con muíño
- Aceite de Oliva
Paso a paso:
1. Pelar e cortar a cebola o máis fina posible.
2. Picar o allo.
3. Lavar e cortar o brócoli en pequenos ramalletes.
4. Nunha tixola, cun pouco aceite, refogar a cebola e o allo. Rectificar de sal e pementa. Incorporar o viño.
5. Cociñar ata evaporar o alcohol.
6. Ferver o brócoli: cando empece a ferver, deixar uns 10-15 minutos.
7. Reservar a auga de cocción.
8. Triturar o brócoli xunto con 30 g de améndoas, a rebanda de pan, unha pouca pementa, a cebola co allo e 7 cazos da auga da súa cocción. Rectificar de sal. Bater ata que quede unha crema máis ou menos fina segundo nos guste.
9. Torrar nunha tixola con moi pouco aceite o resto das améndoas.
10. Servir a crema coas améndoas torradas, un chorriño de aceite de oliva en cru e esparexer os restos do brócoli.
Outras recomendacións
Se che van as sopas, gustarache tamén esta Receita de sopa minestrone, ideal para combater o frío. Se necesitas máis ideas para preparar comidas e ceas visita a nosa sección de Receitas.