Uso de cookies

Empregamos "cookies" propias e de terceiros para elaborar o sitio. Se continuares a navegar debes aceptar o seu uso

Máis información e política de cookies.

Ensinámosche a cociñar paso a paso un guiso de Coello ao chocolate con uvas, unha receita exquisita e orixinal.

Receita de Coello ao chocolate con uvas

20 de septembro de 2018

Apetéceche cociñar unha receita orixinal coma poucas? Presentámosche unha maneira moi saborosa de preparar a carne de coello que encontrarás na Carnicería de Mercadona.

Se che gusta combinar sabores, o chocolate vai ben incluso coas carnes, en especial co coello, e con outros pratos salgados. Aproveita as uvas, xa verás como lle dan ao guiso un toque moi especial.

Sigue o paso a paso desta exquisita receita e… Non esquezas mollar o pan na deliciosa salsa!

Sigue o vídeo paso a paso para elaborar a Receita de Coello ao chocolate con uvas:

Ingredientes para 4 persoas:

  • 1 coello (incluído o fígado)
  • Uvas brancas
  • 3 dentes de allo
  • Aceite de oliva virxe extra
  • 10-15 g de chocolate negro 85% cacao
  • 1 pau de canela en rama
  • 12-15 améndoas
  • ½ vaso de viño tinto
  • Sal
  • Pementa negra
  • Tomiño
  • Perexil picado
  • Loureiro

Para a gornición:

  • Cebola tenra
  • Pan de fogaza de centeo e espelta
  • Refogado de cogomelos laminados

Paso a paso:

1. Poñer nun morteiro as améndoas peladas, a onza de chocolate negro e o fígado rustrido do coello, e machucalo todo ata que quede compacto.

Paso 12 Conejo chocolate uva

Paso 13 Conejo chocolate uva

Paso 14 Conejo chocolate uva

Paso 15 Conejo chocolate uva

2. Refogar o coello nunha tixola fonda con pouco aceite.

Paso 1 Conejo chocolate uva

3. Salpementar.

Paso 2 Conejo chocolate uva

4. Dourar a lume medio.

Paso 3 Conejo chocolate uva

5. Engadir os allos pelados e en anaquiños; deixar cocendo un par de minutos.

Paso 4 Conejo chocolate uva

6. Incorporar o medio vaso de viño tinto.​

Paso 5 Conejo chocolate uva

7. Reducir ata que se evapore o alcohol.

Paso 6 Conejo chocolate uva

8. Engadir a folla de loureiro, unha chisca de tomiño, o pau de canela e o perexil picado.

Paso 7 Conejo chocolate uva

Paso 8 Conejo chocolate uva

Paso 9 Conejo chocolate uva

9. Botar auga ata cubrir e cocer a lume medio durante uns 25 minutos aproximadamente.

Paso 10 Conejo chocolate uva

Paso 11 Conejo chocolate uva

10. Incorporar a mestura de améndoas, chocolate negro e fígado do coello e cocer a lume medio 5 minutos.

Paso 16 Conejo chocolate uva

11. Agregar as uvas e cocer 5 minutos máis.

Paso 17 Conejo chocolate uva

12. Presentar o prato acompañado de cogomelos refogados, cebola tenra á prancha e pan frito.

Paso 18 Conejo chocolate uva

Mercadona súmase á campaña de fomento do consumo da carne de coello, iniciativa impulsada pola Organización Interprofesional para o impulso do sector cunícola (INTERCUN), cuxo obxectivo é dar a coñecer a todos os públicos este alimento. A carne de coello é un produto moi versátil dispoñible na Carnicería de Mercadona.

Outras recomendacións

Coñeces a Nova Carnicería de Mercadona? Incorpora un Punto de Acabado onde os clientes, sen custo adicional, poden solicitar o corte desexado.

Apetéceche máis unha receita de peixe? Proba a cociñar esta deliciosa Grellada de Peixe e Marisco.