A carne é unha opción ideal para preparar saborosos pratos.
A continuación, ofrecémosche tres receitas paso a paso, cuxo ingrediente estrela é a carne, para que as incorpores ás túas comidas e ceas.
Antes de ver as receitas con detalle, aquí tes unha pouca información sobre cada un dos tres tipos de carne:
- Filete de raxo de porco: Carne magra tenra e con sabor suave, é ideal para a prancha.
- Filete de tenreira: Carne magra tenra e con sabor suave.
- Solombo de pavo: O solombo é a parte máis tenra e zumarenta do pavo.
Receita de Milfollas de raxo, berenxena e cabaciñas con ensalada de rúcula e dados de tomate
Sigue a nosa receita paso a paso:
- Cortar en rodas as cabaciñas e cociñalas á prancha.
- Cortar a berenxena en rodas e engadirlle un pouco sal, deixar repousar durante 10 minutos, limpar con auga e cociñalas á prancha ata que estean douradas.
- Salpementar os filetes de raxo.
- Cociñar os filetes de raxo á prancha.
- Colocar no prato poñendo unha roda de cabaciña, unha de berenxena e un filete de raxo. E de novo unha roda de cabaciña e unha de berenxena.
- Incorporar un segundo filete de raxo.
- Coroar o prato cunha pouca ensalada de tomate cortado en dados e rúcula. Aliñar cun pouco sal, limón e aceite.
Receita de Filete de tenreira recheo de espárragos e cogomelos con pementos asados e cebola tenra
Sigue a nosa receita paso a paso:
- Asar os pementos cun chorriño de aceite.
- Asar as cebolas cun pouquiño aceite.
- Unha vez asados, limpar os pementos e cortalos en cuartos ao igual que as cebolas, aliñar cun pouco sal e aceite de oliva extra virxe.
- Quitar a parte leñosa dos espárragos, limpar e picar un dente de allo, quentar un pouco aceite nunha tixola e engadir o allo. Cando empece a dourarse saltear os espárragos durante 5 minutos.
- Saltear os cogomelos durante 5 minutos.
- Reencher os filetes en cru cos cogomelos e cos espárragos, deixando as puntas dos espárragos por fóra do filete. Enrolar e salpementar a carne.
- Cociñar os filetes no forno a 180º entre 10 e 15 minutos segundo o punto desexado da carne.
- Poñer unha base de pementos e cebola nun prato e os rolos de carne por enriba. Engadir unha cullerada de aceite de oliva extra virxe.
Receita de Solombo de pavo á prancha con verduras picadas crocantes e aguacate
Sigue a nosa receita paso a paso:
- Macerar as peitugas de pavo cun pouco leite durante 1 hora para que queden máis zumarentas.
- Limpar e picar en cadrados pequenos as cenorias, a cebola tenra e o tomate canario.
- Salpementar o solombo de pavo, poñer 2 gotas de aceite nunha tixola e cando estea quente poñer a carne e tapala cunha tapadeira a lume medio; aos 10 minutos darlle a volta e volver tapar outros 10 minutos.
- Cortar o solombo de pavo en toros dun dedo de grosor.
- Colocar no prato poñendo os toros de solombo de pavo sobre o leito de verduras picadas e grans de millo.
- Engadir o aguacate en cuarteiróns, aliñar cun pouco sal, pementa, limón e aceite extra virxe. Esparexer un pouco ceboliño picado.
Outras recomendacións
Coñeces o noso servizo de Punto de Acabado? Descubre todos os detalles da Carnicería de Mercadona.
Se queres encontrar máis receitas que che axuden a preparar as túas comidas e ceas, pulsa no enlace para acceder a unha boa recompilación de saborosas receitas.