Xa é tempada de cabala, gústache? Este peixe azul é ideal para a túa cesta equilibrada, rico en vitamina A, vitaminas do grupo B, vitamina D e vitamina E. Ademais, é fonte de ácidos poliinsaturados, pero sobre todo destaca pola súa alta achega de Omega 3, unha das máis elevadas nun peixe azul.
Aproveita que é a tempada e incorpóraa ao teu menú, para gozar de todas as súas propiedades, sabor e frescura.
Queres aprender a preparar unha estupenda Receita de cabala encebolada? Esta preparación require poucos ingredientes, menos é máis! Non leva moita elaboración na cociña, é fácil e podes tela lista en media hora. Ademais, é absolutamente deliciosa.
Sigue o paso a paso da nosa Receita de Cabala encebolada
Ingredientes para 2 persoas
- 2 cabalas sen espiñas e en lombos.
- 2 cebolas.
- 1 cenoria.
- Aceite de oliva.
- 1 folla de loureiro.
- Allo laminado.
- Un chorriño de viño branco.
- Sal.
Paso a paso:
1. Corta a cebola e a cenoria á xuliana. Nunha tixola cun fío de aceite de oliva refoga as verduras.
2. Engade o loureiro, o allo laminado e pon ao punto de sal.
3. Coas verduras ben refogadas, engade viño branco e deixa que ferva. Cociña un par de minutos para que evapore o alcohol.
4. Coloca enriba da cebola e da cenoria os lombos de cabala pola parte da pel e deixa cocer lentamente, uns 10 minutos, ata que o peixe estea no seu punto.
5. Sirve coas verduras.
Outras recomendacións
Dispoñemos de 5 tipos diferentes de cebola, ingrediente imprescindible para este guiso.
Sirve unha boa sobremesa, lembra que tamén é tempada de amorodos grandes. Suxerímosche mesturalos con xeado de vainilla nesta sinxela receita.
Se che gustan os pratos de peixe, descubre estas exquisitas receitas con peixe prago.