Probaches o prago? A partir de agora xa podes encontrar este saboroso peixe nas nosas tendas.
Se aínda non o coñeces, explicámosche as súas características principais e suxerímosche que poñas en práctica 5 deliciosas receitas que teñen neste peixe o seu ingrediente principal. Vanche encantar!
Características do prago
Trátase dun peixe branco, semigraxo, de cor rosada e reflexos azuis, co morro achatado.
O prago ten un sabor intenso e unha textura compacta. Habitualmente, consómese ao forno. En Mercadona pódelo encontrar en todas as nosas tendas, excepto en Canarias:
- Enteiro sen limpar.
- Enteiro limpo.
- Ao lombo limpo.
Sigue o paso a paso das nosas Receitas de prago
Prago sobre leito de patacas e cebola
- Quenta o forno, arriba e abaixo a 180-200º.
- Nunha fonte, pon un leito de 400 g de patacas cortadas en toros finos, 3 dentes de allos partidos pola metade, 100 g de cebola e 3 follas de loureiro. Cubre con 100 ml de caldo de peixe.
- Mete no forno durante uns 20 minutos.
- Saca do forno e coloca o prago enriba (limpo e sen espiñas nin escamas). Pon un pouco sal en escamas.
- Cociña no forno outros 20 minutos aproximadamente, ata que a pel empece a estar dourada.
- Sirve esparexendo un pouco perexil moi picado no prago e un chorriño de aceite de oliva.
Prago con codia de pan relado
- Pon un leito de patacas e cebola igual que na primeira receita. Mete no forno a 180º durante 20 minutos.
- Pica 150 g de pan relado con 2 dentes de allo e 20 g de perexil, a reladura de pel de medio limón, cravo e pementa negra segundo che guste.
- Tritura todo e cubre o prago (limpo e sen espiñas nin escamas).
- Unha vez cuberto, fai unhas incisións no lombo do prago e coloca 3 medios toriños de limón.
- Mete no forno 25 minutos a 180º, saca cando a codia estea dourada e sirve.
Prago con verduras
- Pon un leito de 250 g de patacas e 100 g de cebola igual que na primeira receita.
- Engade 200 g de tomate de ensalada, 8 pementos de Padrón (ou 2 pementos verdes de fritir), 80 g de cenoria, 50 g de apio e pementa negra segundo che guste.
- Coloca sobre as verduras o prago ao lombo (limpo e sen espiñas nin escamas).
- Mete no forno de 12 a 15 minutos a 180º e sirve.
Prago con rustrido do allos e chile
- Mete no forno o prago ao lombo (limpo e sen espiñas nin escamas) cun pouquiño sal e aceite 15 minutos a 180º.
- Mentres, corta en láminas os 3 dentes de allo e pon a fritir cun pouco aceite.
- Antes de que collan cor, engade os 2 chiles e un pemento chouriceiro.
- Cando xa estea dourado, retira do lume.
- Saca o prago do forno e rega primeiro con 50 ml de vinagre branco por enriba e, a continuación, co rustrido de allos e chile.
- Esparexe 5 g de perexil picado.
Prago con salsa de pementos e tomate
- Ferve 6 patacas pequenas con pel.
- Pica 350 g de pemento vermello, 350 g de pemento verde e 140 g de cebola morada.
- Refoga a mestura en 100 ml de aceite.
- A medio refogar, engade 300 g de tomate relado, o sal e 10 g de coandro picado.
- Pon nunha bandexa de barro o prago enteiro (limpo e sen espiñas nin escamas) cun pouquiño sal, aceite e mete no forno 20 minutos a 180º.
- Sirve coa salsa de pementos e coa gornición de patacas fervidas.
Outras recomendacións
Se necesitas ideas para a sobremesa, suxerímosche algunha destas receitas co noso Lévedo en po Hacendado.