Sabes preparar o Baba Ganoush? Este delicioso puré ten a berenxena asada como principal ingrediente e é orixinario de países mediterráneos como Libia, Exipto, Turquía, Palestina, Siria...
Grazas ao seu sabor único e á súa textura cremosa, esta crema untable foise estendendo por todo o mundo, ata o punto de considerarse xa unha receita internacional.
Arredor da berenxena asada, cada país agrega o seu toque particular en canto a preparación e ingredientes. De feito, como toda gran receita que se prece, coñece diferentes versións partindo do Baba Ganoush tradicional. Algunhas son máis picantes, outras engaden pemento, granada, iogur, pementos, tomates, etc.
Adóitase untar ou dipear con pan de pita ou diferentes crudités (cenorias, apio, cogombro...).
Queres coñecer a nosa Receita de Baba Ganoush? Sigue lendo e descubre como crear este exquisito dip na túa propia cociña.
Paso a paso para preparar a nosa receita de Baba Ganoush
Ingredientes para 4 persoas
- 2 berenxenas.
- Sal.
- 1 cullerada de aceite.
- 1 culleradiña de comiño moído.
- ½ iogur grego.
- Pementa negra.
- ½ limón.
- 1 cullerada de tahini.
- Perexil.
- 1 culleradiña de pemento doce de La Vera.
- Regañás.
Paso a paso
1. Parte as berenxenas pola metade, colócaas sobre unha bandexa para forno, failles uns cortes en cruz, sálgaas e móllaas cun fío de aceite.
2. Méteas no forno para asalas a 200 ºC durante 40 minutos.
3. Tempera e baleira as berenxenas cunha culler e esmaga a carne con axuda dun garfo ata conseguir un puré non demasiado fino.
4. Engade o comiño, o iogur grego, sal e pementa negra acabada de moer. Remove todo o conxunto.
5. Incorpora o zume de ½ limón e a cullerada de tahini. Mestura ata conseguir a textura desexada.
6. Emprata e aplana. Decora cun chorro de aceite de oliva, un chisco de perexil picado e o pemento doce.
7. Ideal para acompañar coas nosas deliciosas regañás.
Outras recomendacións
Probaches o noso Tahini? É unha pasta elaborada 100 % con sementes de sésamo, que serve para facer receitas como hummus ou este Baba Ganoush.
Se che interesan os dips exóticos, ensinámosche a preparar a nosa receita de Muhammara, unha crema de pementos vermellos e granada orixinaria de Siria.