Queres aprender a preparar Labneh? Telo listo en 4 sinxelos pasos.

Receita de Labneh, o queixo de iogur tradicional de Oriente Medio

17 de xaneiro de 2024

Probaches o Labneh? Este queixo cremoso é orixinario de Oriente Medio, moi popular en países como O Líbano, Siria, Palestina e Turquía.

O Labneh elabórase a partir de iogur, que á súa vez se obtén da fermentación do leite. Esta receita emprega poucos ingredientes e todos eles moi básicos, o que a converte nunha deliciosa alternativa caseira a calquera queixo crema.

Moi fácil de preparar na casa e moi versátil, resulta perfecto para os teus almorzos e xantares. Tamén se utiliza como base para salsas e aderezos. Ademais, é un dip de categoría que se adoita consumir con pan de pita ou crudités de verduras, dando nivel á mellor petiscada.

Por outro lado, é ideal para untar en tostadas e sérvese como delicioso acompañamento de pratos principais. O seu exquisito sabor e a súa textura fan que combine de marabilla con froitas, ensaladas, bocadillos, etc.

Queres aprender a preparalo? Non perdas a oportunidade de experimentar con esta delicia gastronómica.

Paso a paso para preparar a nosa receita de Labneh

Ingredientes para 4 persoas

  • 4 iogures naturais.
  • ½ cullerada de sal.
  • Aceite de oliva.
  • 1 cullerada de améndoa en cubiños.
  • Comiño.
  • 10 g de cecimbre.
  • Tortillas de trigo.

Paso a paso

1. Verte os iogures xunto ao sal nun pano limpo sobre un coador apoiado nun cunco apropiado. Escorre para acelerar o proceso de perder a auga e levar á neveira unhas 24 horas.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

2. Unha vez transcorrido ese tempo, sirve nun cunco, estendéndoo con axuda dunha culler.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

3. Culmina cun chorro de aceite de oliva, a améndoa tostada en cubiños, o comiño e a menta.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

4. Sirve cuns triángulos de tortillas de trigo previamente enfornados. Podes aprender a súa preparación aquí.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

Outras recomendacións

Combina o Labneh cuns deliciosos Picos sen glute. Aquí tes máis suxestións de consumo con estes pauciños de pan ao forno.

Outra das nosas salsas típicas para dipear é o Guacamole. 95 % de aguacate fresco.