Volves á rutina? Despois do relax estival, toca recuperar os bos hábitos. Atención ás nosas suxestións para que o regreso sexa máis ordenado e levadío: 5 ideas de comida fáciles, rápidas e saudables para levar en friameira á oficina ou ao lugar de traballo.
De cara ao novo ciclo, é importante planificar as túas comidas para levar un control e non andar improvisando día a día co esforzo engadido que isto supón. Organiza a túa semana laboral con tempo e coas nosas receitas prácticas e lixeiras para as túas friameiras. Moi fáciles de preparar e perfectas para a túa cesta equilibrada!
5 Friameiras para levar ao traballo
Luns
Solombos de polo á prancha con fusilli, verduras conxeladas e salsa pesto.
1. Salpementa 200 g de solombo de polo con sal, pementa negra e 1 cullerada de caiena moída. Empapa ben por ambas as dúas caras.
2. Pasa os solombos pola prancha volta e volta ata que quede dourado.
3. Cociña 125 g de brócoli, cenoria e coliflor conxelados. Pode facerse durante 5 minutos a 900W no microondas, ou cocelo en auga fervendo durante 5 minutos.
4. Coce 100 g de fusilli entre 11 e 13 minutos cun pouco sal.
5. Monta a friameira e no momento de consumir, adereza con 3 culleradas de pesto fresco.
Para arrancar a semana con forza, esta combinación de ingredientes é infalible. Moi saborosa e cunha gran variedade nutricional.
Martes
Ensalada verde con cenorias refogadas, garavanzos e robaliza ao forno con vinagreta de aceite, limón e perexil.
1. Mete no forno 2 lombos de robaliza previamente salpementada e cun chorriño de aceite durante 13 minutos a 200 ºC.
2. Doura 1 dente de allo laminado cun pouquiño aceite e refoga 50 g de cenoria relada.
3. Lava e escorre 100 g de garavanzos e 20 g de brotes de ensalada.
4. Prepara unha vinagreta con 50 ml de aceite, o zume de 1 limón, reladura de ½ limón e 5 g de perexil picado.
5. Monta a friameira con todos os ingredientes e adereza coa vinagreta cando se vaia consumir.
Aproveita todos os beneficios das verduras e dos legumes na túa dieta. Ademais, a robaliza é un peixe branco que destaca polo seu sabor suave, o seu alto contido en proteínas e a súa baixa achega de graxa.
Mércores
Ensalada de feixóns brancos e polbo con vinagreta de vinagre, pemento de La Vera, perexil e aceite.
1. Corta en anacos 150 g de polbo cocido.
2. Pica en cubiños ½ cebola vermella e ¼ de pemento verde. Corta pola metade entre 5 e 6 tomates cereixa.
3. Doura 1 dente de allo laminado cun pouquiño aceite e saltea 50 g de cenoria relada.
4. Lava e escorre 100 g de feixóns brancos.
5. Preparar unha vinagreta con 50 ml de aceite, 7 ml de vinagre, 1 cullerada de pemento e 5 g de perexil picado.
6. Monta a friameira con todos os ingredientes e adereza coa vinagreta cando se vaia consumir.
Píllalle o ritmo á semana con esta receita rápida, rica en fibra, vitaminas, minerais e proteínas. Ideal para recargar pilas de cara ao último tramo da semana laboral.
Xoves
Solombo de porco con salsa de trufa, arroz basmati e verduras refogadas conxeladas.
1. Mete no forno o solombo de porco uns 13 minutos a 200 ºC.
2. Saca e corta o solombo en medallóns.
3. Quenta nunha tixola a salsa de trufa e, cando estea fervendo, mete o solombo para que se termine de cociñar na salsa.
4. Refoga 125 g de verduras conxeladas cun pouco aceite.
5. Quenta no microondas 1 vasiño de arroz basmati e monta a friameira con todos os ingredientes.
Outra exquisita mestura de sabores, perfectamente equilibrada, con alta presenza de proteínas, baixa en graxas e abundante contido de minerais e vitaminas.
Venres
Salmón afumado con arroz integral, chícharos e refogado de verduras conxeladas con vinagreta de aceite, salsa de soia, mel, ravos e cacahuetes.
1. Cociña 100 g de brócoli, coliflor e cenoria conxelada. Pode facerse durante 5 minutos a 900W no microondas, ou cocelo en auga fervendo durante 5 minutos.
2. Reserva e refoga 40 g de chícharos moi tenros conxelados.
3. Quenta no microondas 1 vasiño de arroz integral e monta todos os ingredientes xunto con 100 g de salmón afumado na friameira.
4. Prepara unha vinagreta de 50 ml de aceite, 8 ml de soia, 15 g de mel, 2 ravos cortados en láminas e 10 g de cacahuetes tostados picados. Lévaa nun recipiente á parte para aliñar a friameira no momento de consumilo.
Unha receita lixeira para recibir a fin de semana. O salmón é, sobre todo, fonte natural de proteínas e ácidos graxos Omega 3. Combínao coa fibra do arroz integral, os chícharos e as verduras para ter un prato completo e delicioso.
Outras recomendacións
Tres tipos de cereais integrais diferentes e moi nutritivos para a túa dieta equilibrada e os teus almorzos da nova tempada.
Se quedaches con máis ganas de salmón afumado, aquí che damos outras receitas para que goces deste alimento saudable e versátil.
Accede á nosa sección de receitas. Seguro que encontras boas ideas para os teus menús diarios.