Unha piadina é perfecta para utilizala como base para pizza. Próbaa!

Piadina, ideal como base para pizzas finas e crocantes

08 de maio de 2020

Coñeces a piadina? Ao mellor consumíchela da maneira máis clásica, dobrada, pero este pan de estilo italiano admite moitas outras formas de consumo, unha delas como base para pizza, riquísima!

Características da piadina

  • É moi fácil de preparar.
  • Elabórase con fariña de trigo e aceite de oliva virxe extra.
  • Ao quentala conseguimos unha textura fina e crocante.

Preparación para o seu consumo en forma de pizza

Para utilizar unha piadina como base de pizza hai que utilizar o forno. Xa verás como queda ao teu gusto, moi apetitosa. Pasos que hai que seguir:

  • Quentar o forno a 240 ºC.
  • Agregar o teus ingredientes favoritos sobre a masa.
  • Meter no forno entre 5 e 8 minutos e, listo!

Podes preparar as túas pizzas como queiras. Por se necesitas ideas, a modo de suxestión, propoñémosche estas dúas combinacións que serán todo un éxito:

Texto 1 Imagen Piadinas

Pizza de xamón

  • Base de tomate frito
  • Mozzarella
  • Xamón curado
  • Eiruga fresca

Texto 2 Imagen Piadinas

Pizza de verduras

  • Mozzarella
  • Cabaciña
  • Champiñóns
  • Berenxena
  • Pemento vermello

Para o seu consumo máis clásico en forma de piadina

Unha piadina admite diversas formas de preparación e todas son deliciosas. Por exemplo, con recheo ao gusto de cadaquén e dobrada, que adoita ser a súa modalidade máis popular. Pasos que hai que seguir:

  • Quentar nunha tixola a lume medio durante un minuto por cada lado.
  • Poñer os teus ingredientes favoritos.
  • Dobrar pola metade e, listo!

Suxestións para preparar unha piadina dobrada deliciosa:

Texto 3 Imagen Piadinas

  1. Piadina con recheo de queixo de cabra, peituga de polo e cebola vermella.
  2. Piadina con recheo de queixo feta, rodas de olivas verdes e negras, tomate seco e herbas dos cóengos.

Ademais destas modalidades, tamén podes utilizala para dipear e acompañar calquera tipo de comida.

Consellos de conservación

  • Sen abrir, consumir preferentemente antes da data indicada na parte traseira do envase.
  • Unha vez aberto, conservar nun lugar fresco e seco para o seu consumo nun prazo máximo de 10 días.
  • Pódese conxelar. Neste caso débese consumir antes de tres meses.

Outras recomendacións

Probaches a nosa Pizza vegana? Con eiruga e tomate seco!