Aprende os mellores consellos para preparar unha deliciosa grellada de peixe.

Goza do pracer dunha Grellada de Peixe, lixeira e saudable

19 de xuño de 2024

Gústache a Grellada de Peixe? É unha deliciosa alternativa que sempre sorprende polo seu agradable sabor e textura. Por iso, conta con numerosos partidarios entre o público que busca opcións máis lixeiras e saudables.

A cociña de peixe admite unha enorme variedade de posibilidades, e gozalo á brasa é sempre unha grande experiencia. Dende sardiñas ata douradas, pasando por mariscos e cefalópodos, dámosche uns consellos para cociñar cada un deles á perfección.

Atréveste cunha Grellada de peixe? Acende o lume e descubre unha forma diferente de gozar das túas grelladas!

Consellos para triunfar coa túa Grellada de Peixe

En primeiro lugar, para conseguir un bo resultado co teu peixe á brasa, a mellor forma é utilizar grellas de dúas follas, reversibles de peixe ou un recipiente para asar ollomol. Con eles, pódese voltear o peixe sen risco a que se esmigalle ou rompa.

Unta o peixe con pouco aceite de oliva antes de poñelo na grella, así evitarás que se pegue. Para impedir que seque e conseguir que quede zumarento, é recomendable ir engadindo aceite de oliva ou aderezo durante o asado.

Sardiñas

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un peixe azul clásico e exquisito que non pode faltar na túa Grellada. Altamente nutritivas, posúen unha gran cantidade de ácidos graxos omega 3, vitaminas A, B e D e minerais como fósforo, potasio, calcio, zinc, iodo, ferro e magnesio. Asar sardiñas á brasa non só é sinxelo, senón que tamén garante un sabor intenso e delicioso.

Consellos

  • Recoméndase sazonalas sempre con sal gordo, para que absorba a graxa. Hai que salgalas ben antes de colocalas na grella.
  • Cocíñaas preto das brasas dándolles a volta como máximo cada 2 minutos ata que torre a pel.
  • E non esquezas servilas cun chorriño de limón.

Dourada, Robaliza e Corvina

Estes tres son peixes brancos, ricos en proteínas, graxas non saturadas e vitaminas do grupo B. A súa preparación á brasa é moi sinxela: podes cociñalas ao lombo, en filetes ou enteiras. Nos tres casos, sempre que as cociñes ao lombo, ten en conta que debes cociñar o peixe sempre máis tempo coa pel cara ao lume, e ao final un pouco pola carne.

Imos darche un exemplo de cada un:

Consellos para cociñar unha Dourada enteira á grella

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un peixe fácil de preparar e que non adoita quedar seco grazas ao seu contido de graxa.

  • Podes enchela pola parte da tripa para que colla máis sabor. Por exemplo, cun pouco allo untado no interior e unhas rodas de limón.
  • Faille un par de cortes pouco profundos para que a calor penetre mellor.
  • Proba a acompañala cunha mariñada de limón e aceite de oliva. Engádea ao principio e á metade do proceso cun pincel.

Consellos para unha Robaliza aberta á brasa

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Esta é a forma más habitual de cociñar este tipo de peixe na grella.

  • Recorda que para cociñala correctamente debes poñer o peixe na grella coa pel cara a abaixo, cara ás brasas.
  • Para conseguir un efecto crocante, podes torrar a pel un par de minutos deixando a grella en contacto coas brasas.
  • Sazónaa segundo queiras para darlle o sabor que che gusta. Podes facer unha allada con allo, unha salsa de tomate e alfábega ou outra máis exótica como a de manga e coandro, etc.

Consellos para a Corvina en filetes

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

A corvina é un peixe semigraxo que cumpre moi ben á brasa.

  • A forma correcta de cociñalo é como a robaliza, comezando coa pel cara a abaixo, cara ás brasas.
  • Sazónao segundo vos guste. Por exemplo, con allo, chile e un pouco aceite de oliva. Tamén podes maridalo cunha salsa de limón e manteiga. Para un prato aínda máis nutritivo e completo, engade un pouco brócoli ou coliflor que podes cociñar tamén á brasa. Ou, se o prefires, uns espárragos verdes.
  • Adereza con zume de limón antes de servir, está delicioso!

Filetes de salmón

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Este peixe azul é rico en proteínas de alta calidade. Contén un gran contido de vitamina D e minerais como iodo, magnesio, fósforo, selenio, ferro e calcio. Cociñar o salmón na grella realza o seu sabor natural, anímate a probalo!

Consellos

  • Coloca unhas rodas de laranxa ou limón sobre a grella e, despois, coloca o filete de salmón coa pel cara a abaixo sobre as devanditas rodas. Desta forma, evitarás que o peixe quede pegado á grella.
  • Cando empece a torrar a pel, dálle a volta sobre a cama de rodas de limón e laranxa.
  • Procura non sobrecociñar para manter o zume e evitar que quede seco.
  • Sazona os lombos cunha mariñada feita con zume de laranxa, de limón, a salsa de soia e a mostaza, que marida á perfección con este peixe azul.
  • Atrévete a realzar o sabor do salmón con algunha das nosas Salsas orientais.

Patas de polbo cocido

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

O polbo é unha fonte rica en vitamina B2. Ademais, contén minerais esenciais como fósforo, zinc, calcio, magnesio, sodio e potasio. Ben feito á brasa, destaca polo seu marcado sabor e unha textura suave moi agradable ao padal. É un acerto asegurado!

Consellos

  • O momento correcto de poñer o polbo na grella é cando as brasas deixen de botar fume e estean ben quentes.
  • Coloca as patas sempre enteiras na grella e dálles voltas, entre 3 e 5 minutos por cada cara, ata que queden douradas.
  • Corta en rodas as patas de polbo, condimenta con sal gordo ou en escamas (non botes o sal ata que o saques do lume, así manterás o seu zume e non quedará seco) e engade un chorriño de aceite de oliva.
  • Unha suxestión de gornición é servilo cun parmentier (un puré de patacas e queixo).
  • É importante que non che quede frío. Para gozalo en toda a súa plenitude de sabor e textura, sírveo sempre inmediatamente despois de sacalo da grella.

Choco

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Gozar dun choco á brasa é aproveitar o seu alto valor nutricional: é unha fonte de vitaminas A, B e E e de minerais como o selenio, o calcio ou o iodo. Goza da carne firme e do sabor único do choco á brasa.

Consellos

  • Colócao o máis preto das brasas posible e cociña entre 2-3 minutos por cada lado, aínda que o tempo de cociñado pode variar dependendo do grosor da peza.
  • Unta cun pouco aderezo de allo e perexil, que evitará que se pegue á grella e que lle dará un toque de sabor.
  • Bótalle o sal despois de cociñalo para evitar que desprenda demasiada auga e endureza.
  • Prepara un exquisito machucado con aceite, allos ben picados e perexil picado, é o compañeiro ideal para o choco. Tamén a maionesa.
  • Podes acompañalo cunhas verduras á brasa ou cunha ensalada fresca.

Gambóns

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Na túa grellada non pode faltar un pouco marisco. Uns gambóns son ricos en omega 3, achéganche vitaminas E e B6 e minerais como calcio, ferro, fósforo, potasio, magnesio, selenio e iodo. Cociñados á brasa, os gambóns dan a medida do seu sabor intenso e textura zumarenta.

Consellos

  • Para que queden no seu punto, colócaos preto das brasas e non os deixes máis dun minuto por cada lado. Deben quedar dourados por fóra e zumarentos por dentro.
  • Podes maridalos cun pouco allo e perexil en aceite, que lles dará un toque de sabor.
  • Podes servilos en espetos, alternando con outros de verduras.

Patacas e cebolas á brasa

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Un acompañamento que nunca falla para o teu peixe é cociñar unhas patacas e cebolas tamén á brasa. Para iso, envolve en papel de aluminio cebolas e patacas picadas cun garfo e colócaas entre as brasas. Deixa que se cociñen arredor de 40 minutos.

Consejos para triunfar con tu Barbacoa de Pescado.

Outras recomendacións

Para abrir boca mentres se fan as brasas, bótalle unha ollada á nosa selección de Aperitivos para os teus pícnics e reunións ao aire libre.

Se che gusta a robaliza, toma nota desta Receita de Robaliza con vinagreta e ameixas.

Prepara un Polvo à Lagareiro, un prato tradicional portugués que se prepara ao forno.