Descubre a nosa exquisita receita de Tiramisú.

Goza coa nosa receita de Tiramisú, a clásica sobremesa italiana

24 de xaneiro de 2024

Sabes preparar Tiramisú? Se che gusta esta sobremesa italiana famosa en todo o mundo, podes preparala facilmente na túa propia cociña. Só tes que seguir a nosa receita paso a paso. É moi fácil e o resultado é delicioso!

O Tiramisú fíxose popular en Italia ao longo do século XX e converteuse nunha referencia básica da súa cociña. A súa reputación creceu rapidamente a escala internacional, ata chegar a converterse nunha das sobremesas italianas máis recoñecidas e solicitadas en todo o mundo.

Sérvese frío e conquista os padais máis esixentes polo seu sabor equilibrado, unha combinación irresistible de doce e amargo, e a súa textura suave que se desfai na boca.

Descubre a arte de preparar un Tiramisú caseiro e sorprende aos teus invitados na próxima ocasión especial!

Paso a paso para preparar a nosa receita de Tiramisú

Ingredientes para 4 persoas

  • 3 cuncas de café.
  • 2 ovos.
  • 75 g de azucre.
  • 250 g de mascarpone.
  • 100 g de biscoitos ao ovo.
  • Cacao puro en po.

Paso a paso

1. Prepara o café e déixao arrefriar.

2. Casca os ovos e separa a clara das xemas.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

3. Mestura as xemas coa metade do azucre, removendo cunhas variñas ata que o azucre se disolva completamente.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

4. Engade o queixo mascarpone, en varias veces e pouco a pouco, sobre a xema azucrada, sen deixar de mesturar coas variñas. Debemos conseguir unha crema densa e compacta.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

5. Monta as claras co azucre restante a punto de neve: deben quedar ben consistentes.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

6. Incorpora as claras montadas á crema de mascarpone e ovo, integrando a mestura con movementos envolventes e delicados ata obter unha crema suave e homoxénea.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

7. Somerxe as linguas de biscoito no café ata que se empapen lixeiramente, sen excederse, e colócaas na base dun recipiente apropiado.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

8. Cubre o estrato de biscoitos coa crema que preparamos, de forma homoxénea. Repite as capas ata esgotar os ingredientes.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

9. Arrefría na neveira, tapado con filme, 2 ou 3 horas mínimo, antes de servilo.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

10. Esparexe con abundante cacao en po xusto antes de servir.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Tiramisú.

Outras recomendacións

Aprende a preparar esta Receita de plumcake de pataca doce e pistachos.

Podes consumir as nosas Xelatinas soas ou coas receitas que che ofrecemos. Sobremesas lixeiras e refrescantes!

Coñeces a nosa Froita conxelada? Podes consumila de moitas maneiras. Prepara cócteles, smoothies, marmeladas...