4 deliciosas receitas con Salmón afumado, melloramos a súa calidade!

4 receitas con Salmón afumado, agora con calidade mellorada

17 de xuño de 2022

Como che gusta o salmón afumado! Ten un sabor inconfundible e é moi versátil na cociña. Ideal para preparar aperitivos, canapés, tostas, ensaladas, pasteis, etc. Perfecto para receitas estivais, aínda que está riquísimo en calquera época do ano.

Ademais, é moi saudable e unha opción que non pode faltar na túa cesta equilibrada. O salmón é unha excelente fonte de proteína de alta calidade, vitaminas, minerais e ácidos Omega 3.

Como o prefires? O Salmón afumado combina de maneira deliciosa con ovos, patacas, aguacates, queixo crema, cebola, alcaparras… como ti queiras!

Melloras de calidade

Grazas ao contacto cos nosos clientes e ás súas suxestións, conseguimos mellorar a calidade do produto nos seguintes aspectos:

  • Melloramos o grosor dos liscos, facémolos máis finos pero consistentes, de maneira que poidan manipularse sen romper.
  • Eliminamos as partes escuras para melloralo en canto a sabor e aparencia.
  • Eliminamos graxa e azucre.

Modo de consumo e conservación

  • Basta con sacar o envase do frigorífico e abrilo 15 minutos antes de consumir. Máis fácil, imposible!
  • Unha vez aberto, hai que mantelo en refrixeración e consumilo antes de pasadas 48 horas.

Para que goces ao máximo deste saudable produto, propoñémosche 4 receitas deliciosas. Aprende a preparalas!

Paso a paso para elaborar as nosas receitas con Salmón afumado

Pizza 4 queixos con salmón e eiruga

Pizza con masa fresca y salmón ahumado de Mercadona

1. Quenta o forno á máxima potencia. Estende unha masa de pizza sobre a bandexa de forno. Distribúe 75 g de ricotta, 100 g de mozzarella esmigallada, 50 g de gorgonzola esmigallado, 50 g de grana padano relado esparexido e un chorriño de aceite de oliva.

2. Mete a pizza no forno durante de 10/15 minutos (ou ata que vexamos que está lista). Retira a pizza do forno unha vez transcorrido ese tempo.

3. Reparte 50 g de salmón afumado sobre a pizza, moe abundante pementa negra por enriba, esparexe unhas follas de eiruga e condimenta cun chorriño de aceite de oliva.

Cunco de salmón afumado e aguacate

Bol con salmón ahumado de Mercadona

1. Refoga 2 vasiños de arroz redondo nunha tixola uns minutos cun pouco aceite. Engade 2 culleradas de salsa de soia e 1 culleradiña de vinagre. Reserva e tempera.

2. Prepara un cunco coa base de arroz e vai repartindo con graza: 5 vainas de edamame peladas (preparadas fervidas, como indica o fabricante), ¼ de cogombro cortado con pel en rodas finas, 3 ravos cortados en láminas finas, ½ aguacate cortado en rodas e as talladas de salmón afumado en 2 ou 3 cortes mariñado lixeiramente con 1 cullerada de salsa de soia e sementes de sésamo torrado.

Roliño de ensalada rusa de salmón afumado

Aperitivo de rollos de salmón ahumado de Mercadona

1. Coce 1 pataca grande en auga fervendo con pel durante uns 30 ou 40 minutos (dependendo do tamaño da pataca).

2. Pica 3 cogombriños e 12 alcaparras moi finos xunto ás claras de 2 ovos cocidos e 50 g de salmón afumado picado. Mestura coa pataca cocida, axusta de sal e engade 3 culleradas de maionesa.

3. En papel filme coloca unhas 6 cortadas de salmón afumado lonxitudinalmente e dispón o recheo da ensalada rusa no centro. Enrola e aperta ben formando un roliño. Coroa cun chisco de maionesa e sucedáneo de caviar negro.

Crema de espárragos brancos e salmón afumado

Crema de espárragos y salmón ahumado de Mercadona

1. Pica fina ½ cebola á brunoise e refoga en aceite. Engade ¼ de vaso de viño e deixa que evapore uns minutos.

2. Engade un chorro do caldo do bote de espárragos e seguidamente 125 ml de nata e deixa que ferva un par de minutos.

3. Nun vaso batedor, mestura o caldo cos espárragos brancos e 50 g de salmón afumado. Tritura e pasa por un coador.

4. Corta en anacos os espárragos grosos e colócaos no fondo do prato. Enche coa crema fina coada, salpementa, engade aceite e decora cunhas tiras de salmón afumado e ceboliño picado.

Outras recomendacións

Probaches as nosas Receitas de Tostas para os teus almorzos? Propoñémosche unha de Salmón afumado con salsa de iogur, entre unha variada selección de tostas. Que as goces!