Ikas ezazu Untxi-gisatuaren gure errezeta prestatzen.

Untxi-gisatuaren errezeta

2022ko apirilaren 29a

Errezeta zaporetsu eta erraz bat prestatzen ikasi nahi? Proposatuko dizkizugun pausoei jarraitu, eta ikusiko duzu nolako Untxi-gisatu zaporetsua aterako zaizun.

Denetarik duen plater honen osagai nagusia untxi-haragia da. Haragi osasuntsua eta zapore bizikoa da. Tipula, azenarioa, patatak, lekak eta ilarrak jarriko dizkiogu lagungarri. Ikusiko duzu zer gisatu goxoa!

Ikusi, pausoz pauso, Untxi-gisatua prestatzeko gure errezeta

2 lagunentzako osagaiak

  • Untxi-erdi zatituaren erretilu bat.
  • 3 baratxuri-ale.
  • Erramu-hosto bat.
  • Tipula gozo bat.
  • Azenario bat.
  • Patata bat.
  • 70 ml ardo zuri.
  • Gari-irina.
  • 75 g leka.
  • 400 ml ur.
  • 75 g ilar.
  • Oliba-olio birjina estra.
  • Piperbeltza.
  • Gatza.
  • Tipulina.

Pausoz pauso:

1. Egin gatza eta piperbeltza untxi zatituari, eta pasatu irinetatik.

Salpimentar el conejo troceado y pasar ligeramente los trozos por la harina.

Salpimentar el conejo troceado y pasar ligeramente los trozos por la harina.

2. Txikitu fin-fin tipula, baratxuria eta azenarioa.

Picar muy fina la cebolla, el ajo y la zanahoria.

Picar muy fina la cebolla, el ajo y la zanahoria.

3. Lapiko batean, ipini olio pitin bat, eta frijitu untxia baratxuri-ale oso batekin, untxia pixka bat gorritu arte. Utzi azpil batean.

En una cacerola con un poco de aceite, freír el conejo junto a un diente de ajo entero, hasta que el conejo esté doradito. Reservar en una fuente.

4. Lapiko berean, geratu zaigun olio horretan, arin frijitu tipula, beste bi baratxuri-aleak, azenarioa eta erramua. Gehitu gatza, behar izanez gero.

En la misma cacerola, con el aceite que haya quedado, poner a sofreír la cebolla, los otros dos dientes de ajo, la zanahoria y el laurel. Corregir de sal.

5. Utzi minutu batzuetan biguntzen, eta dena gorritutakoan gehitu untxi-zatiak eta ardo zuria. Minutu pare batez eduki, alkohola lurrundu arte.

Dejar unos minutos pochando y cuando coja un color dorado, añadir los trozos de conejo junto con el vino blanco y esperar un par de minutos hasta que se evapore el alcohol.

Dejar unos minutos pochando y cuando coja un color dorado, añadir los trozos de conejo junto con el vino blanco y esperar un par de minutos hasta que se evapore el alcohol.

6. Gehitu ura eta utzi su baxuan egosten 30-35 minutuz. Bukatu baino 10 minutu lehenago, gehitu lekak, garbituta eta ebakita, eta ilarrak.

Añadir el agua y dejar que se cocine unos 30-35 minutos a fuego bajo. 10 minutos antes de que termine la cocción, añadir las judías verdes limpias y cortadas, así como los guisantes.

7. Patata zuritu, kubotan ebaki eta frijitu.

Pelar y cortar la patata en dados y freírla.

8. Zerbitzatu platerean patatekin, eta bota tipulin pixka bat, nahieran.

Emplatar con las patatas y un poco de cebollino al gusto.

Beste gomendio batzuk

Ezagutu gure Ogi biribilen aukera zabala, zure plater gogokoenak laguntzeko ezin aproposagoak.